Банките подготвят алтернатива на услугите за онлайн плащания като PayPal(снимка:

...
Коментари Харесай

Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal


Банките приготвят опция на услугите за онлайн заплащания като PayPal
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-големите американски банки имат намерение да основат съперник на PayPal и Apple Pay, с цел да си върнат пазара на онлайн заплащания. Редица финансови институции, в това число Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. и JPMorgan Chase & Co., създават ново решение, което ще разреши заплащане за онлайн покупки благодарение на портфейл, обвързван с дебитни и кредитни сметки на клиенти.

Работата на цифровия портфейл ще се ръководи от Early Warning Services LLC (EWS), благосъстоятелност на седем от най-големите американски банки, в това число Capital One Financial Corp., PNC Financial Services Group Inc., U.S. Bancorp и Truist Financial Corp., и снабдител на услуги за парични преводи Zelle, заяви Уол Стрийт Джърнъл. Портфейлът ще работи настрана от Zelle и се чака да започва през втората половина на тази година.

Новата услуга ще провокира оператори на портфейли от така наречен „ трети страни ” като PayPal и Apple, чиято агресия във финансовите услуги заплашва контрола на банките върху взаимоотношенията с клиентите, съгласно наблюдаващите на пазара, на които се базира ​WSJ. Apple, по-специално, реализира забележителен прогрес в тази посока, планирайки, в съдействие с Goldman Sachs Group, да отвори високодоходни спестовни сметки за притежатели на Apple Card и да започва услуга „ купете в този момент, платете по-късно ”.
още по темата
Новото финансово предложение, замисляно от банките, ще помогне и в битката с измамите. Когато употребяват портфейла си, клиентите няма да вкарват номерата на картите си, рискувайки машинация и отменяне на заплащане, което от своя страна води до спад в продажбите.

Предполага се, че към 150 милиона дебитни и кредитни карти ще бъдат свързани с новата услуга. Потребителите в Съединени американски щати, които са употребявали банкова карта за заплащане на онлайн покупки през последните години и са дали имейл адрес, както и телефонен номер, също ще имат достъп до цифров портфейл.

По-рано Уол Стрийт Джърнъл заяви, че предходната година притежателите на EWS са разискали опцията за потребление на услугата Zelle за заплащане на онлайн покупки. Въпреки това, заради риск от машинация и някои законови спънки, EWS се отхвърли от реализацията на тази концепция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР