Банките на Уолстрийт залагат, че стерлингът ще удължи печелившата си

...
Банките на Уолстрийт залагат, че стерлингът ще удължи печелившата си
Коментари Харесай

Банките на Уолстрийт залагат, че стерлингът ще удължи печелившата серия

Банките на Уолстрийт залагат, че стерлингът ще удължи печелившата си серия, която я докара до най-силното равнище от референдума за Европейски Съюз през 2016 година, като устойчива стопанска система и очаквания за политическа непоклатимост поддържа валутата.

Паундът е най-добре представящата се съществена валута на развитите пазари тази година, покачвайки се с 1,7% по отношение на мощния $ до $1,29 и съвсем 3% по отношение на еврото.

Печалбите са подхранвани от по-добър от упования напредък и упорита инфлация, които евентуално ще попречат на Bank of England да понижи нападателно лихвените проценти тази година. Резонансната победа на лейбъристите на изборите също увеличи оптимизма измежду вложителите за края на интервал на нестабилна политика, която постоянно удряше паунда.

Това е в контрастност с Франция, където неотдавнашните парламентарни триумфи за крайната левица и крайната десница обезпокоиха вложителите, до момента в който идните президентски избори в Съединени американски щати също сринаха пазарите.

„ Обединеното кралство се оказва политически на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР