Банки посегнаха към семейния дом на едни от най-заможните жители

...
Банки посегнаха към семейния дом на едни от най-заможните жители
Коментари Харесай

Банки сложиха ръка върху дома на първите частни търговци в Кресна

Банки посегнаха към фамилния дом на едни от най-заможните поданици на община Кресна – дългогодишните търговци Васил и Евгени Десподови, които стартираха бизнеса си в зората на демокрацията. Съдебен реализатор през вчерашния ден разгласи за обществена обмен част от къщата на братята в Кресна, водеща се на Евгени. Половината сутеренен етаж е разгласен за обмен на цена от 29 182 лева, половин тавански етаж се предлага за 14 205 лева, а целият III етаж е оценен на 44 500 лева Наддаването за всеки от трите парцела ще става в един обществен търг, само че поотделно, написа struma.bg.

Само преди няколко месеца на търг бе препоръчано и първокласното фамилно кафене в центъра на Кресна. На търга никой не прояви интерес към оценката му от 85 600 лв.. Без купувачи са още 2 от складовете на компания “Диамантинвест” на Евгени Десподов, които са оповестени на цена над 160 000 лева

Всичките недвижими парцели на братя Десподови са ипотекирани, а заемите не са обслужвани от години. Освен за банките очевидно парите на братята не стигат и за други разноски, тъй като предходната година община Кресна извади имената им отпред на черния лист с длъжниците – Васил Десподов беше задлъжнял с 10 436 лева, а компанията на брат му Евгени Десподов – със 7249 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР