Банки, обвинени в закриване на сметки, принадлежащи на британски мюсюлмани

...
Органът е писал до високопоставени политици - включително министър-председателя Риши
Коментари Харесай

Органът е писал до високопоставени политици - включително министър-председателя Риши Сунак, канцлера Джеръми Хънт, лидера на лейбъристите сър Кийр Стармър и лидера на либералдемократите сър Ед Дейви - да призовават за банкиране права, които трябва да бъдат защитени.

Политика на живо: Министърът не може да каже кога търсещите убежище ще бъдат преместени на шлеп отнемане на услуги от британски мюсюлмани през последното десетилетие без адекватна прозрачност и защита за засегнатите".

Те добавиха: „Тази практика продължава без никакви смислени действия от последователните правителства."

Групата призова за цялостен преглед на банковите практики, „преглед на вътрешните решения, водещи до закриване на сметки и отказ от услуги“.

Банките ще трябва да се обосноват защо предлагат ниски лихвени проценти съгласно новите правила

Генералният секретар на MCB Зара Мохамед каза: „Настояваме за безпристрастен преглед, който не само разглежда механизмите зад затварянето на банкови сметки, но също така проучва защо Британските мюсюлмани са непропорционално засегнати от този проблем.

„Нашите филиали са готови да споделят своя опит и препоръки, за да гарантират справедливо отношение към всички.

„Ние призоваваме за защита на универсалното банкиране права, независимо от религиозен или културен произход и политически възгледи, осигуряване на равен достъп до финансови услуги за всички."

Изображение: Зара Мохамед е генерален секретар на Мюсюлманския съвет на Великобритания. Снимка: MCB

Проблемът с „дебанкирането“ излезе на преден план през последните седмици, след като бившият лидер на UKIP Найджъл Фараж затвори акаунта си от Коутс, като сегашният телевизионен водещ твърди, че това е заради политическите му възгледи.

Неговата кампания накара главните изпълнителни директори на банката и по-широката група NatWest да подадат оставка - и това доведе до независим преглед на нейните процеси.

В понеделник г-н Фараж разкри, че Коутс е предложил да бъде възстановен неговите лични и бизнес сметки и че е търсил обезщетение след скандала, който се разигра публично.

Свързахме се с правителството и опозиционните партии за отговор.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР