Банкерът Левон Хампарцумян с коментар относно липсата на консенсус за

...
Банкерът Левон Хампарцумян с коментар относно липсата на консенсус за
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: НОИ трябва да каже дали да се вдига максималният праг за осигуряване

Банкерът Левон Хампарцумян с коментар по отношение на неналичието на консенсус за минималната работна заплата. Служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов съобщи, че се планува от 1 януари идната година тя да бъде 1077 лв.. Така чистият приход ще нарасне и ще доближи 835.73 лева
„ Стратегическа неточност. Това значи, че всеки, даже този, който не е положил никакви старания да се образова и да научи занаята, ще взима с 200-300 лв. по-малко, в сравнение с човек, който 5 години е учил за доктор. Това е безумство. После ще се чудим за какво младите лекари, медицински сестри и инженери си намират работа някъде другаде ", сподели Хампарцумян.
„ Има една по-важна цифра от минималната заплата. Колко са членовете на профсъюзите в България, от чие име договарят те? Хубаво е да се знае каква част от хората, които работят, са членовете на профсъюза. Национален осигурителен институт би трябвало да каже дали да се подвига оптималният предел за обезпечаване ", счита банкерът.
Според него „ повдигането на налозите, без затварянето на дупките в кацата, от които изтичат нашите пари, няма да дадат нужния резултат ". Той разяснява и какво ще стане с цените на жилищата с новите правила на Българска народна банка.
„ Съветвам хората, които купуват жилища да обръщат внимание на организацията - има ли задоволително място, има ли паркинг. Всички тези неща са значими. София към този момент има огромни елементи с нова урбанизация, която е трагична - тесни улици с нови здания. Цените на тези парцели няма да държат дълго време. Когато се появят по-добре урбанизирани региони, хората с благоприятни условия ще се реалокират там, а качеството на живот в тези съвременни неприятно урбанизирани гета, ще върви на зле ", счита Хампарцумян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР