Банката на Русия е взела решение на 24 март на

...
Банката на Русия е взела решение на 24 март на
Коментари Харесай

Банката на Русия възобновява търговията с 33 емисии на Московската борса

Банката на Русия е взела решение на 24 март на Московската борса да се организира търговия с 33 излъчвания, които влизат в показателя на Московската борса (IMOEX). Сделки ще се подписват сред 9.50 и 14 часа московско време, само че с тези акции ще бъде неразрешено да се вършат къси продажби*, написа на уеб страницата на регулатора.

Към листата от акции, с които ще бъде обновена търговия на 24 март влизат: АФК " Система ", " Аэрофлот ", " Алроса ", МКБ, " Северсталь ", Детский мир, En+, ФСК ЕЭС, " Газпром, " Норникель ", " Русгидро ", Интер РАО, " Лукойл ", " Магнит ", ММК, Мосбиржа, МТС, НЛМК, " Новатэк ", " Фосагро ", ПИК, " Полюс ", " Роснефть ", " Ростелеком ", " Русал ", " Сбер ", " Сургутнефтегаз ", " Татнефть ", " Транснефть " и Банк ВТБ.

Търговията на пазара на деривати с контракти за показателя на Московската борса и обособени акции, включени в показателя на Московската борса, ще се организира от 10.00 до 14 ч. московско време, както нормално, написа в известието.

Според Банката на Русия другата търговия на Московската борса ще протече по метод, сходен на открития на 23 март.

Работното време на Московската борса за останалите дни беше дадено да бъде оповестено по-късно.

След срутва на 24 февруари Московската борса на практика за един месец прекъсна търговията с акции на съветски компании.

На 21 март на фондовия пазар на Московската борса бяха обновени сделките с облигации от федералния заем на Русия.

 

* Къса продажба (short selling) е продажба на нещо, което не притежаваш, с вярата да го купиш в бъдеще на по-ниска от продажната цена, с което да реализираш облага. Късата продажба на пазара разрешава на търговците да печелят от спада на цените. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР