Банката на Англия задържа основния си лихвен процент отново на

...
Банката на Англия задържа основния си лихвен процент отново на
Коментари Харесай

Лихвените проценти спряха на 5,25% - как това се отразява на вашата ипотека, кредитна карта и спестявания

Банката на Англия задържа главния си лихвен % още веднъж на 5,25% - четвъртият следващ път, когато реши да не увеличение на разноските по заеми.

Но какво значи това за вашите пари? Базовият лихвен % въздейства върху това какво ви таксуват банките и кредиторите, с цел да заемате пари. Милиони хора видяха по какъв начин лихвените проценти по ипотечните заеми скочиха през последните две години заради това, какъв брой пъти базовите лихвени проценти бяха увеличени преди този момент, до момента в който лихвите, прилагани към кредитни карти и заеми, също станаха по-скъпи.

Така че новината за следващата пауза на лихвените проценти през днешния ден ще обезпечи добре пристигнало облекчение за тези, които са били наранени от възходящите разноски - значимо е обаче да се означи, че главният лихвен % остава на най-високото си равнище от 16 години и ипотечния притежателите, които занапред ще подписват по-евтини покупко-продажби с закрепен лихвен %, занапред ще виждат по какъв начин заплащанията им се усилват.

Спестяванията също с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР