Баницата е едно от традиционните ястия, които се поднасят на

...
Баницата е едно от традиционните ястия, които се поднасят на
Коментари Харесай

Как новогодишната ви баница да стане пухкава и мека - ето един малък трик

Баницата е едно от обичайните ястия, които се сервират на трапезите ни за Нова година. Колкото и елементарно да наподобява приготвянето й, то също бива обвързано с тънкости и специфики, към които е целесъобразно да се придържаме, в случай че желаеме крайният резултат същински да ни впечатли с усет и благоухание. Днес ще ви издадем един – два трика, чрез които печивото ще е освен апетитно, само че и меко и пухкаво.

Какво да създадем, с цел да имаме съвършената новогодишна баница на трапезите си?

Може да спазвате всяка една рецепта. Сами преценете какъв брой сирене, яйца и кисело мляко да добавите към баничката. В плънката може да включите спанак, чедър и всевъзможни други сирена, които са по усета ви.

Има обаче една специфичност, която наложително да спазите, в случай че желаете баничката да е съвършено мека и пухкава. Когато я извадите от фурната, побързайте да я обърнете с тавата върху две чаши. Това би трябвало да се случва на кухненския плот, който преди този момент сте покрили със остаряла и чиста забрадка или кухненска хартия. Оставете по този начин за няколко минути, след което напръскайте с малко газирана вода. 30 минути по-късно може да разрежете баницата. Тя ще е подпухнала съвсем двойно, а златистата коричка ще е приятна за хрускане.

Направете това и ви подсигуряваме, че ще сте изключително удовлетворени от крайния резултат!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР