Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот,

...
Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот,
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Бандитската структура в политическия и обществения живот се е превърнала в мастодонт

Бандитската конструкция, която сме построили в политическия и публичния живот, се е трансформирала в един мастодонт, който е обхванал и правосъдната система, и медийната власт. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Ренета Инджова, някогашен длъжностен министър председател (от октомври 1994 година до януари 1995 г.).

Тя изясни, че всичко работи като единна хидра, която се движи и реагира, и контракциите й по какъв начин и какво да направи са според от това, което в другата сфера става: " И ние сега виждаме краха на един повсеместен механизъм, който в началото е построен от кланове, след това се трансформира в една симбиоза сред всички управляващи. Днес няма да откриете никой да е на мястото си. Сега, в случай че си сменят прокурора, ще отидат да служат на другия, т.е. в този момент е техният късмет за освобождение от взаимозависимост. Но тъй като във всички сфери у нас се работи единствено на правилото " Аз да оцелея, пък каквото ще да става със системата, в която съм “, мисля, че заплахата е още веднъж да бъдат заробени от идващия. 

По думите й сегашните " бракове " сред такива сътрудници (бел. ред. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) водят до съвместен рекет и изнудване след първата брачна нощ: " Въпросът е, че оттук насетне всяко нещо ще се заменя за друго, всяко гласоподаване ще бъде остойностявано, ще бъде трампвано и така нататък - неща, които за морала на една нация, за едно бъдещо потомство на днешния ден, на деня на нашите деца го споделям, е най-пагубното, което можем да си дадем на бъдещето ", разяснява Инджова.

Тя добави, че страната ни е в интернационален скандал, който сами сме си произвели: " Не виждам никакви старания той да бъде по някакъв метод поправен с дейности от страна на българските управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР