Бананите са едни от най-популярните плодове по света и тези

...
Бананите са едни от най-популярните плодове по света и тези
Коментари Харесай

Бананите с тъмни петна ще ви помогнат да подобрите здравето си

Бананите са едни от най-популярните плодове по света и тези вкусни жълти суперхрани оферират доста изгоди за здравето. Знаехте ли обаче, че презрелият банан е по-полезен?

А точно:

Японски откриватели са потвърдили, че узрелите банани оказват помощ в битката с рака. Тъй като, когато бананът узрява, равнището на антиоксиданти се покачва, имунната система се укрепва и броят на белите кръвни кафези се усилва! Всъщност зрелите банани са осем пъти по-ефективни от зелените си братя и сестри, когато става въпрос за повишение на потенциала за битка с рака на белите кръвни кафези. ”

Бананите са богат източник на диетични фибри, желязо, протеини, калий, витамин А, витамин В, витамин С и въглехидрати.

Както отбелязва Агенцията по храните:

“Преди да узрее, бананът е съвсем напълно нишесте, което се явява от 70 до 80 % от сухото му тегло. По-голямата част от това нишесте е стабилно на храносмилане. Когато бананите узреят, количеството нишесте понижава и се трансформира в захар. ”

Затова бананите съдържат и положителни естествени захари, като глюкоза, фруктоза и захароза, както и антиоксиданти като допамин и катехин.

Ето за какво, яденето на два узрели банана с черни петна дневно за един месец ще ви помогне да подобрите следните здравословни положения:

Помагат на храносмилането

Бананите елементарно се смилат и дейно се борят с газовете, киселините, диарията и запека.

Подобряват настроението и паметта

Бананите са богати на хранителни субстанции, нужни за вярното неврологично действие, те усилват значимите когнитивни функционалности, като памет и фокус, контролират апетита и настроението.

Понижават кръвното налягане

Калият в бананите намалява кръвното налягане и балансира действието на солта.

Контролират диабета

Високите равнища на фибри, калий и витамин С в банана оказват помощ да се контролират равнищата на кръвна захар и е превъзходен за лекуване на диабет.

Защитават сърцето

Бананът е богат на фибри, калий, витамин С и витамин В6, които усъвършенстват здравето на сърцето и понижават риска от сърдечни болести и инсулт.

Д-р Меркола поучава:

“Въпреки, че бананите биват събирани в миг, когато към момента са зелени, те не престават да узряват. За да ускорите процеса вкъщи, ги поставете в кафява хартиена торбичка няколко дни. Те би трябвало да се съхраняват при стайна температура, а не в хладилника или в зона, където температурата пада до температура, сходна на тази в хладилника, защото ще станат прекомерно меки.

Вижте още: Дафиновите листа и тяхната лечебна мощ за тялото

След като бананите се покрият с черни петна, ги прибавете към ежедневната си диета и извлечете всички техни прерогативи!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР