"Балотажите са доста хлъзгаво нещо. Обикновено вотът там е наказателен.

...
"Балотажите са доста хлъзгаво нещо. Обикновено вотът там е наказателен.
Коментари Харесай

Политолози с горещ анализ на битката за София

"Балотажите са много хлъзгаво нещо. Обикновено вотът там е углавен. Обикновено всички се сплотяват против лидера. " Това разяснява политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

"Като приказваме за по-малки градове, е доста значимо дали претендентът е известен с позитивни качества или не. Ако е еднопосочно негатива личност, хората ще гласоподават по-малко за него. Много непредсказуем е този избор ", сподели още Стойчев.

С него в студиото бе и различен политолог - Борис Попиванов.


"Интересно е дали ще са всички против ГЕРБ. В редица случаи концепцията да бъдеш анти е доста мощна ", съгласи се Попиванов.

"Внушава се, че Манолова е равна на Българска социалистическа партия, на Българска комунистическа партия и на огромна заплаха. За мен по-голямата част от гласоподавателите на Игнатов няма да гласоподават на балотажа. Гласувалите за Бонев не знам кого биха подкрепили. Зависи по какъв начин ще продължат акцията си Фандъкова и Манолова ", сподели още Попиванов.

Стойчев обаче го отвърна, че акцията към този момент няма никакво значение:

"Според мен хората, които преди подкрепяха Фандъкова, в този момент поддържат Бонев. Според мен те просто са разочаровани от ремонтите в столицата. Те няма да дадат гласа си отново за Фандъкова ", сподели Стойчев.


"Има и хора, които за първи път гласоподават. Те са припознали Бонев като опция. Мисля, че нито гласоподавателите на Игнатов, нито тези на Бонев, ще гласоподават за която и да е от двете дами на балотажа ", съобщи Стойчев.

Попиванов е на мнението, че Бонев е завладял хората с това, че не е политически очернен, а приказва компентентно.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР