Балканите и Черноморският регион ще бъдат домакин на най-голямото военно

...
Балканите и Черноморският регион ще бъдат домакин на най-голямото военно
Коментари Харесай

Балканите и Черно море ще са домакини на най-голямото военно учение на САЩ и НАТО

Балканите и Черноморският район ще бъдат хазаин на най-голямото военно обучение на Съединени американски щати и НАТО тази година. " Дифендър Юръп " 21 е с отбранителна цел и ще показва твърдия ангажимент на Америка като стратегически сътрудник за сигурността на района. В него ще вземат участие 28 000 бойци от 26 партньорски страни от НАТО и Съединени американски щати. Ще се разиграе на 30 полигона в 14 страни от Балтика до Балканите и от Северно до Черно море.

" Дифендър Юръп " е най-мащабното, широкообхватното и централно военно обучение на съдружниците тази година.

Учението е от март доникъде на юни. В рамките на няколко по-малки учения хиляди бойци по едно и също време ще организират отбранителни интервенции по море, суша и въздух.

Ролята на България? Освен като участник - и като хазаин на три учения от средата на май до юни. 13 000 военни от 16 страни ще практикуват бойни стрелби, противовъздушни интервенции, здравна евакуация, прекосяване на съюзнически войски.

Освен че фокус е Черно море и Балканите новото в " Дифендър Юръп " тази година е потреблението на военна екипировка, трансферирана от Съединени американски щати в Европа на основни позиции в Норвегия, Германия и Италия; присъединяване на американски бригади за подкрепяне на силите за сигурност, особено основани в помощ на съдружниците през 2018-а; използването на военновъздушни и ракетни активи.

Целта на всичко това: да удостовери уговорката на Съединени американски щати и НАТО към сигурността на Балканите и Черно море - основни зони на геополитическо напрежение, изключително през последните няколко години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР