Балистични ракети бяха използвани за унищожаване на центрове за шпионаж

...
Балистични ракети бяха използвани за унищожаване на центрове за шпионаж
Коментари Харесай

Иран се намеси: Стои зад взрива край американското консулство в И...

" Балистични ракети бяха употребявани за заличаване на центрове за шпионаж и събирания на антиирански терористични групи в района късно довечера “, сподели Революционната армия в изказване в понеделник, и предадено от " Ройтерс ".

ABC News заяви, че Иран е атакувал осем места покрай консулството на Съединени американски щати. Четирима души са убити. Няма американци измежду жертвите при нападението.

Атаките са станали в град Ербил - столицата на полуавтономния район Кюрдистан в Ирак, за който Техеран твърди, че се употребява като плацдарм от ирански сепаратистки групи и в който се намират бази, принадлежащи на израелската разследваща организация Мосад.

Представители на израелското държавно управление не са коментирали.

Ирак осъди " експанзията " на Иран в Ербил, която докара до цивилни жертви в жилищни региони, показват в изказване от външното министерство на страната. Иракското държавно управление ще предприеме всички правни ограничения против тези дейности, които се смятат за нарушаване на суверенитета на Ирак и сигурността на неговия народ, в това число подаване на тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в изказването.

Ударите идват на фона на опасенията за ескалация в Близкия изток поради войната сред Израел и Хамас. Конфликтът се разгоря във водите на Червено море, където хутите (подкрепяни от Иран бунтовници, основани в Йемен) непрекъснато нападат търговски кораби под предлог, че са благосъстоятелност на Израел. Хутите оповестиха поддръжката си за групировката Хамас. В отговор на тези набези Англия и Съединени американски щати нанесоха удари по цели на хутите в Йемен, а Иран заплаши с отговор. 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР