Българското вето за Скопие влезе при депутатите. Парламентът събра кворум

...
Българското вето за Скопие влезе при депутатите. Парламентът събра кворум
Коментари Харесай

Ветото за Скопие скара депутатите отново

Българското несъгласие за Скопие влезе при депутатите. Парламентът събра кворум и стартира работа след два несполучливи опита през вчерашния ден и в сряда.
В пленарната зала текат диспути по френското предложение за повдигане на ветото за начало на договаряния за еврочленство на Северна Македония.
Снощи Европейския съвет прикани политиците у нас да изпълнят европейския си дълг.
Независимо от опитите за консенсус към проекто-решението на „ Демократична България “, политическите причини резервираха силата си.
„ Не единствено ние от „ Възраждане “, само че и всеки един естествен българин няма да одобри изменничество на българския народен интерес “, сподели Костадин Костадинов.
„ Благодарим на нашите европейски другари, на нашето европейско семейство, че чуха нашите агрументи, освен в този момент, само че и тогава когато настоявахме българските условия да са част от преговорната рамка “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.
„ Добро ли е така наречен Френско предложение, положително е, положително е, това беше декларирано и от външната министърка, и от президента, в случай че не вярвате, чуйте какво споделят в Скопие, тъй като те споделят, че за тях е недопустимо “, споделя Христо Иванов от „ Демократична България “.
„ Още занапред желая да благодаря на всички, че стигнахме до концепцията, че този въпрос би трябвало да се реши в този момент и да не се отсрочва “, сподели Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.
БСП не е съгласна да се бърза, съобразено с края на френското председателство на Европейски Съюз, а от Има Такъв Народ са уверени, че се прави национално изменничество.
„ Българска социалистическа партия не може да поддържа предлагането на Демократична България, а всяко наложително навеждане не прави чест “, сподели Георги Михайлов.
Темата за Северна Македония принуди всички парламентарни групи да употребяват цялото време за изявленията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР