Българското външно министерство няма информация за българи, намиращи се на

...
Българското външно министерство няма информация за българи, намиращи се на
Коментари Харесай

Няма пострадали българи в ужасната катастрофа с иднонезийски самолет

Българското външно министерство няма информация за българи, намиращи се на борда на падналия индонезийски аероплан, сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева по bTV.

"Голяма покруса е това. Няма оживели от тази злополука. Веднага се е засилил незабавния център на европейската работа там, както и нашето посолство, само че нито имаме данни за починали българи, нито имаме досега позвънявания от близки, които не знаят къде са техните родственици. Нашето посолство и нашата работа е на линия. Ако някой има потребност от информация, телефоните са на нашия уебсайт ", посочи Захариева.

"Боинг 737 " със 188 души на борда падна в морето. Спасители към този момент са разкрили парчета, избавителни жилетки и мобилни телефони.

Преди да изчезне от радарите, самолетът е изискал да се върне назад. Връзката с него се е изгубила 13 минути след излитането му от Джакарта в 6.20 ч. локално време.

Самолетът е Боинг 737 Макс 8 е изпълнявал полет от Джакарта за Пангкал Пинанг на остров Суматра. Машината е на компания Лайън еър и е била в употреба единствено от няколко месеца. Самолетът е доставен на Лайън еър през август, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Боинг Пол Люис сподели, че компанията следи деликатно обстановката.

Моделите Макс 8 смениха сходната серия самолети на Боинг 737-800.

Пилотът и асистент водачът са имали общо 11 000 летателни часа, се споделя в изказване на Лайън еър, съобщи Ройтерс.

Метеорологичните условия са били безвредни за полета. Имало е малко облаци, само че не и такива, които да застрашат полета, сподели Двикорита Карнавати, шеф на Агенцията по метеорология, геофизика и климатология на Индонезия, съобщи ДПА.

Компанията Лайън еър е нискотарифна и бързо разрастваща се, напомня АП. Тя бе учредена през 1999 година и има над 600 полета на ден, както интернационалните, по този начин и сред летищата на индонезийския архипелаг, който има над 17 000 острова.

Компанията има главно самолети Боинг 737. Тя е най-голямата в страната по индикатора брой на пасажерите.

Преди злополуката от през днешния ден, компанията за последно заяви за съдбовен случай през 2004 година Тогава 25 души починаха при злополука със аероплан Ди Си 9, който падна при пороен дъжд в Соло в Централна Ява.

Европейски Съюз забрани на Лайън еър да лети до редица европейски дестинации от юли 2007 година до юни 2016 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР