Българското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision Party ще се

...
Българското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision Party ще се
Коментари Харесай

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Българското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision Party ще се организира за втора поредна година в София на 9-и, 11-и и 13-и май. Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на три благотворителни украински организации – Мати Украйна, Інсайт и United24.

В програмата на събитието са включени тематични музикални вечери, в които почитателите на Евровизия ще могат да проследят онлайн двата полуфинала и огромния край на Евровизия 2023, както и клубно афтър празненство с шлагери от състезанието и специфичен концерт след финала на 13-и май, в който ще се включат звезди от Евровизия, български и украински реализатори.
Подобни събития, които са част от календара на Евровизия, се организират годишно в Нидерландия, Испания, Англия, Израел и Полша, а за втора поредна година и в България, макар че страната ни не излъчи представител на състезанието в Ливърпул.

Домакин на Sofia Eurovision Party ще бъде известното пространството за събития The Steps, които провеждат събитието с продуцентската компания Entiendo, стоящи зад най-големите български триумфи на Евровизия. Sofia Eurovision Party 2023 се осъществя с поддръжката на посолството на Англия в България и Британския Съвет, които за следващ път показват своята съпричастност към значими обществени и политически дела. Тази година сътрудниците се сплотяват, с цел да отпразнуват дружно благосъстоянието на украинската просвета и многообразието в изкуството и обществото, както и да поддържат битката на украинския народ против съветската експанзия.

Посланикът на Англия в България доктор Роб Диксън сподели: „ Евровизия 2023г. ще бъде извънреден празник на украинската просвета и проява на европейската взаимност. Тазгодишният слоган „ Обединени от музиката “ отразява невероятната мощ на музиката да сплотява общностите. През последната година украинският народ показва своята мощ още веднъж и още веднъж. Звънкият химн на песента победител за 2022 година „ Stefania “ е мощен знак на тази резистентност. “

„ Разнообразието от културни идентичности в Европа постоянно е било в сърцето на Евровизия. Обединеното кралство има достойнството да бъде хазаин на тазгодишната Евровизия от името на Украйна. Щастливи сме да подкрепим и Sofia Eurovision Party, което ще събере хората, с цел да отпразнуваме Евровизия и да демонстрираме нашата взаимност с Украйна. ”, добавя доктор Роб Диксън.

На 9-и и 11-и май от 22:00 часа в Тhe Steps ще се излъчат онлайн двата полуфинала на Евровизия 2023. Вратите отварят час по-рано с вход свободен, само че с целесъобразно подаяние за идеите в поддръжка на Украйна – Мати Украйна, Інсайт и United24.
На 13-и май уредниците на Sofia Eurovision Party са подготвили гледане онлайн на огромния край на Евровизия 2023 и афтър празненство с актьори от състезанието. Вратите за събитието отварят в 21:30 часа, а шоуто стартира в 22:00 часа. Билети за събитието на 13-и май ще могат да бъдат закупени на място в The Steps на ул. Братя Миладинови 12 на цена от 25 лв. или да се резервират на телефона за контакт – 0889 882 050.

Тази година Евровизия 2023 ще се организира в Ливърпул, Англия oт името на Украйна. Това решение бе взето от Европейския съвет за радио и телевизия заради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, която завоюва състезанието през 2022 година. 67-ото издание на „ Евровизия “ ще бъде осъществено от английската телевизия BBC в партньорство с украинската телевизия NTU.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР