Българското розово масло влезе и в дневния ред на Европейския

...
Българското розово масло влезе и в дневния ред на Европейския
Коментари Харесай

Денков защити розовото ни масло пред лидерите на ЕС

Българското розово масло влезе и в дневния ред на Европейския съвет.

Премиерът Николай Денков се похвали пред публицисти в Брюксел, че го е защитил пред европейските си сътрудници. Това стана на срещата на върха на Европейски Съюз.

Миналата седмица министърът на земеделието Кирил Вътев заяви в Люксембург, че Нидерландия желае българското розово масло да се преглежда в целокупност поради един рисков съгласно страната съставен елемент. През март Еврокомисията предложи етеричните масла да бъдат категоризирани като смеси, заради което заплашва българското розово масло е застрашено да попадне в клас “опасни артикули ”.

“Като химик би трябвало да кажа, че има проблем в това, което се предлага. Проблемът е, че когато обсъждаме дали нещо е нездравословно, постоянно би трябвало да споделяме освен какво е веществото, а и каква е неговата централизация.

Ако се огледа текстът, който са показали, там думичката " централизация " я няма. След това приказвах и с госпожа Урсула фон дер Лайен, която апропо е лекар, тъй че тя схваща добре защо става дума, какво значи отровно, какво значи рисково.

Помолих да се огледа по-внимателно този текст, тъй като в този тип той не е задоволително изчерпателен, наподобява наукообразен, само че не тъкмо теоретичен, какъвто би трябвало да бъде ", сподели Денков.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР