Българското председателство се състои в ключов момент за Европа и

...
Българското председателство се състои в ключов момент за Европа и
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Българското председателство се състои в ключов момент за Европа

Българското председателство се състои в основен миг за Европа и за нейното бъдеще, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер по време на взаимната конференция с премиера Бойко Борисов в НДК. Ние сме значително на едно мнение по целите и за българското, и за австрийското председателство, което следва, уточни Юнкер. Той означи огромното значение на подобряването на свързаността. Преди конференцията беше подписано съглашение за най-големия досега план в България, обезпечен със заем от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), който е централен дирек на проекта " Юнкер " за напредък и работни места в Европа.

Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейската комисия: Голямо наслаждение е да бъде още веднъж в София. Това не е първото ми посещаване в този град и тази страна. Бях тук и когато бях министър председател на Люксембург по време на акцията за европейските избори дружно с положителния ми другар Бойко Борисов. Бих почнал с признателност към него за изключителното качество на неговите приветствия. Благодаря на България за гостоприемството в последните два дни. Това е 50-то посещаване на зам.-предс. и на комисари след началото на нашия мандат. Онези от вас, които пишат, че ние сме затворени в Берлемон, дано знаят, че ние пътуваме от самото начало. Понякога има усещане, че комисарите са повече в страните членки, в сравнение с в Брюксел, само че някой от вас не престават да пишат, че ние не приказваме с хората, не отчитаме възприятията на националните парламенти и обществени сътрудници. Ние имаме 50-то посещаване в България и това ясно демонстрира, че деликатно готвим този специфичен миг, защото това е първото Председателство на България в Европейски Съюз. Следих подготовката освен на Председателството, само че и процеса на присъединение на България към Европейски Съюз толкоз доста години и постоянно съм се гордял, че аз съм този, който подписа контракта в Люксембург присъединението на България в Европейски Съюз. Обичам тази страна. Харесвам освен премиера, само че и страната и някои кулинарни специалитети също по този начин като шопска,луканка и двете ми харесват и се надявам, че по време на обяда ще мога да им се насладя.
Председателят на Европейска комисия изрази удовлетворение, че проектът " Юнкер " работи и в България,.
Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейската комисия: Българското председателство се състои в един доста основен миг за Европа и за нейното бъдеще и ние сме на едно мнение за целите и за българското, и за австрийското председателство,което ще следва българското. Очевидно ще обсъждаме финансова вероятност, комисията ще прави оферти. През май ще имаме развиване още и нашата грижа е работата да стартира допустимо най-бързо, с цел да не се повтори предходна процедура, когато Съветът отдели прекалено много време, до момента в който стигне до съглашение, заради което финансовата стратегия не можа да бъде готова в рационален период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР