Българското председателство се оценява като много положително, силно и добре

...
Българското председателство се оценява като много положително, силно и добре
Коментари Харесай

Манфред Вебер: ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност

Българското председателство се прави оценка като доста позитивно, мощно и добре проведено от множеството от сътрудниците ми в Европа. Това сподели ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер по време на брифинг в Народното събрание след съвещание на ПГ на ГЕРБ, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ София през днешния ден е столицата на Европа, сега България управлява континента. Страната може да направи една позитивна равносметка за всичко, което е свършила досега “, сподели още Вебер.

"Много е значимо съдействието сред българския парламент и европейския ", добави Манфред Вебер.

"Със своите 219 евродепутати ЕНП ще поддържа предложенията на ГЕРБ по пакет "Мобилност ". Не би трябвало да се употребяват ограничения, наказващи българските превозвачи. Позицията на ГЕРБ по тази тематика е безусловно идентична с позицията, която ние застъпваме в Европейския парламент ", разяснява ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент.

"ЕНП е най-голямата група в Екологичен потенциал. Голяма част от сътрудниците са тук под управлението на Андрей Ковачев. Ние сме партията на свободния пазар, ние желаеме на този пазар да има конкурентоспособност, не би трябвало да се употребяват европейските механизми “, добави той.

„ Ние желаеме да има конкуренция и да пазиме фирмите и техните работни места. Силно ме изненада позицията на социалистите. На европейско равнище точно социал-демократите и социалистите са тази група, която най-вече пледира за въвеждането на по-високи обществени стандарти. Не може българските социалисти в Екологичен потенциал да се застъпват за по-високи обществени стандарти, а в България да противодействат на тях “, разяснява Вебер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР