Българското предложение за чуждоезичен Оскар - Уроците на Блага -

...
Българското предложение за чуждоезичен Оскар - Уроците на Блага -
Коментари Харесай

Уроците на Блага е номиниран за още една престижна награда в очакване на Оскарите

Българското предложение за чуждоезичен " Оскар " - " Уроците на Блага " - ще се бори за още едно значимо отличие в очакване на премиите на Филмовата академия.

Филмът на Стефан Командарев е номиниран за най-хубав интернационален филм в премиите Satelite Awards, раздавани от Академията на интернационалната преса.

Те се връчват за изключителни достижения в региона на киното, малкия екран и новите медии. Победителите ще бъдат оповестени на 18 февруари 2024 в Лос Анджелис.

" Уроците на Блага " с Ели Скорчева попада в много мощна компания с филми като " ", " The Zone of Interest ", " Fallen Leaves ", които преди дни се оказаха измежду номинираните за " " в разнообразни категории.

Българският филм е и единственият представител на източноевропейска страна, който ще се съревновава с продукции от Англия, Франция, Германия, Испания, Италия и Финландия.

Междувременно - всички чакат решението на членовете на Американската кино кадемия, които би трябвало да дефинират късия лист с номинациите за най-хубавите задгранични филми.

Периодът на гласоподаване за късия лист продължава до 18 декември, а късият лист с претендентите за наградата ще бъде разгласен на 21 декември.

Окончателният лист с номинираните във всички категории обаче ще бъде разгласен на 23 януари 2024 година

в своя лист с евентуални любимци.

Филмът може да се гледа на кино в цяла България.

Всички номинирани за " SATELITE AWARDS " в категорията " Чуждестранен игрален филм "
The Zone of Interest - ВеликобританияFallen Leaves - ФинландияThe Teacher’s Lounge - ГерманияSociety of the Snow - ИспанияBlaga’s Lessons - БългарияIo Capitano - ИталияAnatomy of a Fall - Франция
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР