Българското правителство се върна към любимия си метод за саботаж

...
Българското правителство се върна към любимия си метод за саботаж
Коментари Харесай

Взгляд: България отново вреди на Русия в полза на САЩ

Българското държавно управление се върна към обичания си способ за бойкот - битката с съветските газови планове. Удвоявайки разноските за изпомпване на синьо гориво от Руската федерация през нейна територия, София се пробва да направи доставките си за Унгария и Сърбия нерентабилни. И всичко това в името на Съединени американски щати. Това се твърди в матеирал на съветското издание " Взгляд ".

„ Първо, това е един тип наказване за Русия за войната в Украйна и е забавно, че тази стъпка е инициирана не от Европейската комисия, а от България. И второ, това е един тип поощряване на ВПГ и безусловно политическа дискриминационна мярка”.

С тези думи ръководителят на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович разказа непредвидения ход на българското държавно управление: да наложи 20% от базовата цена за транспорт на съветски газ през територията на републиката, макар че беше 10%, а това е общопризнат „ гешефт “ в такива случаи.

Официално оповестената задача е да се понижи рентабилността на доставките през България за “Газпром.” Тоест даже не за попълване на българския бюджет, а просто за щета на Русия. Това съобщи актуалният началник на българското Министерство на финансите Асен Василев. Това са неговите цели.

Най-потърпевши обаче се усещат не руснаците, а сърбите и унгарците: до тях съветското гориво стига през територията на България, твърди се материала.

„ Имаме проблеми “, сподели сръбският президент Александър Вучич. Унгарските представители бяха по-остри и многословни, като дадоха обещание да потърсят отговорност от българите. Както бе маркирано нагоре, това е тяхна самодейност. Благодарение на лобирането на Унгария, както и на Германия, Австрия и редица други страни от Европейски Съюз, подвластни от доставките от Руската федерация, Европейската комисия не вкара наказания против съветския тръбопроводен газ. Българското държавно управление ги вкара единствено, като отхвърли, в сходство с настояването на Владимир Путин, да заплаща за газ в рубли.

Преминаването към полутечен природен газ оттатък океана и противоположното изкупуване на остатъка от Европейски Съюз (добре позната скица в Украйна) има предвидимо влияние върху българските консуматори - нарастване на разноските. И в този момент българите желаят след тях сърбите и унгарците да повторят същата нелепост.

Ако на някого му се коства, че това е прекалено много за православния славянски народ, да спъва другите православни славянски нации, то това е заблуда. Българите съвсем стигнаха до цялостен срив в връзките с Русия, със сърбите връзките са обичайно комплицирани и без обич, настояват от съветското издание.

При подялбата на османското завещание при започване на ХХ век България се скарва с всичките си съседи, атакува Сръбска Македония, която счита за своя, губи позорно така наречен Втора балканска война единствено за месец и се прекланя пред германците (два пъти). Но още през XIX век българи и сърби си съперничат кардинално и ужасно ревностно за ролята на основно протеже на императорския Петербург. Тогава Русия избира България като имаща изход на море. Очевидно на вятъра. Поне по-нататъшната история приказва в интерес на това, показва още материалът.

И в този момент България, изобщо без да се тормози нито от сърбите, нито от формалните съдружници – унгарците, примитивно и жалко пробутва американския ВПГ, чийто лобист и търговец публична София е към този момент от дълго време. Това е запазена марка на България - да вредят на съветските енергийни планове в интерес на американските. Именно България, по искане на Съединени американски щати, забави строителството на газопровода " Южен поток " - и го забави толкоз доста, че Русия беше принудена да напусне плана, преминавайки към опция - " Турски поток ", който беше приключен за рекордно малко време, напомня изданието.

След това Турски поток се снабди с „ ръкав” – “Балкански поток”, по който газът тече към Унгария и Сърбия. И отново българите протакаха по най-различни способи, вбесявайки съседите си и сякаш затвърдиха районния народен стандарт за себе си като за извънредно муден народ (в Русия да вземем за пример по този начин се възприемат финландците и естонците).

Но въпросът очевидно не е в туткането, а в прословутата „ ръка на Държавния департамент “, наличието на която, както и желанието да се провали съветският план, Държавният департамент даже не криеше, акцентират от Взгляд.

Американците построиха извънредно комфортни връзки с дългогодишния български министър председател Бойко Борисов, умел русофоб, който изпълняваше всяка американска волност жестоко, само че дейно. Не е изключено във Вашингтон да пазят копромати за Борисов: той има искрено мафиотска известност както в родината си, по този начин и в Европейския съюз като цяло.

Еврокомисарите в България имат още един любимец – приятелят на Асен Василев Кирил Петков, който стана министър председател след Борисов. Той също по този начин потвърди надеждността си във връзка с присъединяване в злодейства: държавното управление му скрито въоръжи ВСУ, макар възбраната на Народното събрание, митингите на популацията и социологическите данни, показващи, че болшинството от българското население е срещу спонсорирането на Украйна.

Както демонстрират други изследвания, поръчани от самата Европейска комисия, българите в по-голямата си част към момента остават най-проруски настроеният народ в Европейски Съюз. Молят за амнистия за мерзостите на властта си, а един път даже удариха Петков със снежна топка в лицето с крясъци „ Предател! “, напомнят от Взгляд.

Но тяхното държавно управление в този момент е най-гнусното и подло от всички вероятни, в случай че го погледнете от позиция на Русия: едната му опора е партията на Петков, втората е партията на Борисов. Това е резултатът от петите парламентарни избори за три години.

Освен това гласоподавателите не можеха да плануват подобен резултат: Борисов и Петков в действителност са врагове, партията на втория беше основана, с цел да смъкна партията на първия от власт. Просто на функционерите от Съединени американски щати и Европейски Съюз им омръзна да си играят с българската народна власт и впрегнаха лебеда и щуката в една каруца, като им подредиха с общи старания да навредят на Русия. Което се случва сега, освен това със същата отвратителна угодливост, трансформирала се в отличителна линия и на двамата съперници – Петков и Борисов.

Реформата на обществения дом посредством пренареждане на леглата от позиция на Запада приключи сполучливо: държавното управление на най-проруския народа в Европейски Съюз изпреварва русофобския локомотив и трансферира върху плещите на народа (както в казусът с отхвърли от съветски газ, например) разноски, които директните началници в Брюксел даже не желаят, само че обичани шефове от Вашингтон желаят.

Сигурно е гадно да се живее по този начин, заключва съветското издание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР