Българското правителство работи много силно за да може да имаме

...
Българското правителство работи много силно за да може да имаме
Коментари Харесай

Петков: Енергийните помощи ще продължат и през май

Българското държавно управление работи доста мощно с цел да може да имаме ясни доставки на газ на цени, които да не са разнообразни от тези, които биха пристигнали през алтернативата „ Газпром “, съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с българския бизнес и профсъюзи, заяви БГНЕС.

Петков съобщи, че разисквани разнообразни разновидности, с цел да има „ предвидимост за българския бизнес и служащите, които работят в него “.

„ Достигнахме до ясни изводи, че през май месец ще продължат енергийните помощи за бизнеса, може би на разнообразни равнища. Другата седмица ще бъдат финализирани с министъра на енергетиката “, даде обещание Петков.

Той съобщи, че през идващите няколко дни чака повече изясненост за цените на природния газ. Премиерът даже се надява, че те няма да се покачат.

„ Надявам се в скоро време всички да бъдат по-спокойни, като видят, че нещата работят. В момента газоподаването не е спряно, не е намаляло, цената не се е повишила “, сподели Петков.
„ Обсъдихме обстановката у нас и в района и най-много енергийните доставки, които чакаме за България. Оценяваме рисковете, които войната може да донесе освен на България, а на цяла Европа. Другата седмица ще бъдат завършване с министъра на енергетиката. За газа се надяваме в идващите няколко дни да дадем ясна вероятност за ценовите равнища. Надяваме се да няма покачване. В момента газоподаването не е спряло ", изясни министър-председателят.

„ Бяхме тук, с цел да настояваме да създадем нужното във връзка с енергийните цени, да понижим темповете на напредък на цените, да запазим работните места, даже да усилваме приходите. Предложихме го на Петков, Нинова и Василев. Настояваме обезщетенията за електрическата сила да продължат, до момента в който това е належащо. Днес не получихме корав отговор на поставените от нас въпрос. Очакваме идната седмица в диалози с енергийния министър да забележим до каква степен можем да стигнем ", съобщи Добри Митрев, ръководител на УС на Българска стопанска камара.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР