Българското правителство осъжда руската агресия срещу Украйна. Тази агресия е

...
Българското правителство осъжда руската агресия срещу Украйна. Тази агресия е
Коментари Харесай

Петков увери: Без паника, няма директен риск за военни действия срещу България

Българското държавно управление осъжда съветската експанзия против Украйна. Тази експанзия е непровокирана от украинската страна и това, че го вършат в подобен мащаб е неприемливо на територията на Европа такива дейности да бъдат толерирани. Това съобщи пред медиите министър-председателят във връзка последните събития в Украйна.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 744
,,Днес ще бъда в Брюксел. България ще приказва в един глас с нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, единството ни дава силата. Българското държавно управление към този момент задейства оперативни групи по другите опасности, с цел да сме сигурни, че сме подготвени. Но не би трябвало да се провокира суматоха – няма пряк риск за военни дейности против България``, акцентира Петков.

Премиерът увери, че ще се работи в посока на енергийна сигурност, киберсигурност и обезпечаване на военновременни ресурси при потребност.

В този миг няма директна опасност за нас. Като членове на Европейски Съюз и НАТО ще бъдем сътрудник, на който може да се има доверие, добави той.

По отношение на евакуацията на български жители министър-председателят разгласи, че все още към 120 наши сънародници са изявили предпочитание да изоставен Украйна и добави, че това може да се случи с рейс и аероплан.

По думите му българската страна е подготвена да одобри и украински жители, в случай че се наложи.

Накрая бих желал да прикани опозицията да бъде градивна и да одобри бюджета, тъй като на България й би трябвало бюджет, вместо да се упражняват в непотребен пиар, сподели в умозаключение министър председателят.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 744  Борисов: В Европа има война, ние би трябвало да сме единни

Борисов: В Европа има война, ние би трябвало да сме единни  Англия ще наложи най-суровите наказания против Русия Англия ще наложи най-суровите наказания против Русия  Украйна спря валутните интервенции и фиксира курса на гривната Украйна спря валутните интервенции и фиксира курса на гривната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР