Българското правителство очаква посолството на Руската федерация да оттегли подадената

...
Българското правителство очаква посолството на Руската федерация да оттегли подадената
Коментари Харесай

Кирил Петков призова Митрофанова да си изтегли нотата си

Българското държавно управление чака посолството на Руската федерация да отдръпна подадената през днешния ден нота. Това се споделя в изказване на премиера Кирил Петков , публикувано от Министерски съвет минути откакто стана ясно, че такава нота въпреки всичко е импортирана. Тя е отговор на нотите, с които българската страна афишира за личност нон грата 70 души от дипломатическото посланичество на Руската федерация у нас.

Отношенията сред България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от огромно значение за ориста на страната ни в исторически проект. Ние почитаме съветския народ и ценим нашите културни, исторически, обществени и търговско-икономически връзки. Заради това, макар че българското наличие в нашето посолство в Русия наброява едвам 12 души, Руското посолство в България ще има опцията да резервира 43-ма свои чиновници, според решението, взето от българското държавно управление през вчерашния ден.

Вярваме в нуждата от разговор, за който дипломатическите канали са от основно значение. Убедени сме, че българо-руските връзки могат да продължат да се развиват в сферите от съвместен интерес, уважавайки значимите за всяка от нашите страни полезности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да отдръпна подадената през днешния ден нота.

Заради предишното и бъдещето би трябвало да можем да вършим крачки напред при взаимно ценене на националните ползи, сигурността и суверенитета и на двете страни.
 Министерство на земеделието и храните ревизира Общинска работа Земеделие - Петрич
Министерство на земеделието и храните ревизира Общинска работа Земеделие - Петрич

Поводът е акцията на ГДБОП и Европрокуратурата, при която бе арестуван началника на ОСЗ Петрич
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР