Българското правителство, начело с Николай Денков, трябва да подаде оставка

...
Българското правителство, начело с Николай Денков, трябва да подаде оставка
Коментари Харесай

Коалиционно правителство или нови избори - за какво ще се разберат управляващите

Българското държавно управление, отпред с Николай Денков, би трябвало да подаде оставка на 6 март. На 8 март би трябвало да стане ясно какво ще е новото държавно управление или ще се готвим за нови предварителни парламентарни избори.

До 6 март ПП-ДБ би трябвало да са създали разбор на работата на министрите. Те към този момент предложиха на политическите си сътрудници Меморандум за ръководство, който беше отритнат от ГЕРБ-СДС и от вицепремиера Мария Габриел, което обтегна връзките сред сътрудниците. Препъни камъкът се оказа позицията външен министър, която съгласно Мемурандума е записана за Николай Денков.

" За мен външната политика се базира на националните ползи и цели. България би трябвало да приказва в един глас ", безапелационна бе Габриел, отговаряйки на поръчките на ПП-ДБ външната политика да бъде на два гласа, тъй че всяка политическа мощ да има посланичество във външните среди.

ГЕРБ-СДС изготвиха съдружно съглашение, което ще бъде показано на партията на 5-ти март. На 6-ти март споразумениет отива при ПП-ДБ. На 8-и се чака да получат ясно решение от тях. При позитивен отговор ръководството продължава и то ще се назовава коалиция.

Ако всичко това не се случи, Народното събрание ще гласоподава оставката на кабинета " Денков " и тогава ще има предварителни парламентарни избори, които ще се проведат на 9 юни, дружно с европейските.

Според премиера Николай Денков, процесът върви обикновено към този момент. От ПП-ДБ чакат предлагането от страна на ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР