Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не

...
Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Директен износ на оръжия от България към Украйна не е имало

Българското държавно управление извършва тъкмо решението на Народното събрание и не е имало пряк импорт, по никакъв метод, на оръжия от България към Украйна. Така министър председателят Кирил Петков разяснява горещата тематика от последните дни пред публицисти.

„ Имаме износ към наши обичайни сътрудници - страни в Европейския съюз. Но подобен пряк трансфер България - Украйна - няма”, безапелационен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „ Продължаваме Промяната” е разисквано съставът на държавното управление да не бъде променян. Според него всички са доста обединен тим и „ не престават в същия формат”.

Министър-председателят посочи, че към момента не желае да приказва за обособени министри, до момента в който не получат поддръжката на самостоятелни депутати. „ Ясно декларирахме, че има няколко индивида, с които не бихме влезнали в договаряния - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „ не може да направи даже и една стъпка или едно изявление, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова акцентира: „ За страдание и с него няма да можем да приказваме. Но сме подготвени да приказваме с всички други”.

Той е безапелационен, че няма смисъл за обществото да „ влезе в поредна агония”, в случай че „ задкулисието още може да управлява средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „ беше до момента опитът от ИТН”.

„ Време е България да извоюва опцията да има свободно държавно управление, което да работи действително за хората. Въпросът не е единствено да има държавно управление - а такова, което работи за хората. А с цел да работи за хората, тези средства не би трябвало да отиват в шепа компании, а за същинските неща, които могат да трансформират живота на хората”, акцентира Петков.

Според премиера битката против мафията не е самоцел. Той я дефинира като инструмент. „ Като една богата страна - средствата да се изразходват вярно, тъй че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, съобщи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР