Българското общество отдавна очаква да има справедливост във връзка с

...
Българското общество отдавна очаква да има справедливост във връзка с
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Има постоянен теч на информация за планирани операции от МВР

Българското общество от дълго време чака да има правдивост по отношение на толкоз доста обществена информация за корупционни схеми. Явно Министерство на вътрешните работи събира информация и търси способи да стартира следствие по всичките тези проблеми. Има обществена информация, че 556 млн. лв. не са влезнали в държавната хазна през тази скица с хазарта. Включително Божков даваше изказвания по този мотив и това не е направило усещане на прокуратурата. Сега виждаме, че прокуратурата се явява в ролята на отбрана, вместо дружно с изпълнителната власт да предприеме дейности. Нека прокуратурата да се произнесе по всичките тези томове, които са и предоставени. Това сподели Атанас Атанасов от " Демократична България " в предаването " Още от деня ".

Той разгласи, че в сряда на съвещание на вътрешната комисия в Народното събрание ще бъде изслушано управлението на Министерство на вътрешните работи, с цел да видят какви са проблемите им според българското законодателство и какво им пречи да реализират функционалност по събиране на доказателствата.

Атанасов съобщи, че на тази среща ще се търси отговор на въпроса за какво се получава този конфликт сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по настоящото законодателство.

" Не е въпросът кой кого обича и кой кого ненавижда, би трябвало да има обективност в следствието, на този стадий виждаме от прокуратурата, че тя се съпротивлява и нищо друго не прави ", сподели още Атанасов.

" Днес има известие от офиса на основния европейски прокурор по тази причина, че се водят следствия по голям брой сигнали от България за корист с европейски средства ", акцентира Атанас Атанасов.

" Има непрекъснат теч на информация за планувани интервенции от Министерство на вътрешните работи и управлението на Министерство на вътрешните работи би трябвало да създадат разбор каква информация изтича, от кое място изтича и какви ограничения би трябвало да подхващат, с цел да запушат тези пробойни ", акцентира Атанасов.

Атанас Атанасов съобщи също по този начин, че обединението е постоянна. " Рисковете пред България са доста и енергетиката е сериозен риск, само че считам, че на европейско равнище ще се откри коренно решение за цялата ни общественост, а освен за България ", добави още съпредседателят на " Демократична България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР