Българското национално радио и Ротаракт клуб София организират благотворителен концерт

...
Българското национално радио и Ротаракт клуб София организират благотворителен концерт
Коментари Харесай

БНР с концерт На тъмно в помощ на деца с нарушено зрение

Българското национално радио и Ротаракт клуб София провеждат благотворителен концерт „ На мрачно “ за деца с нарушено зрение от учебно заведение " Луи Брайл "! Събитието ще е на 3 април от 19.30 ч. в столичната зала „ България “.

През Страстната седмица на Велики вторник Радиосимфониците и Смесеният хор на БНР ще изпълнят кантата „ Стабат Матер “ от Дворжак – едно от най-значимите музикални претворения на този набожен текст.

" Проектът " Концерт на мрачно " е концепция, която дълго време изчаква да се развие и в този момент със съдействието на БНР тя ще стане действителност. Всеки клиент ще получи превръзка за очи, която при предпочитание да си постави. Идеята е най-малко за малко да се сложим на мястото на незрящите хора и да усетим музиката по малко по-различен метод ", съобщи Калина Ганева, вицепрезидент на Ротаракт клуб София.

Идеята на основателите на концерта е събраните средства да бъдат употребявани за построяването на мека настилка в двора на учебното заведение, която да е в помощ на децата и да им обезпечава сигурност при игра.

Гост-диригент на концерта ще бъде Константин Добройков, американски ученик и чест посетител на Радиосимфониците. От 2013 той е диригент на Държавна опера Пловдив. През 2014 получава специфична покана от Държавна Филхармония – Кошице (Словакия), където дирижира три концерта в два следващи сезона. Константин Добройков има задължения и с Радио-Симфоничния Оркестър на Словакия, Братислава, както и с водещия камерен оркестър на Словакия – „ Синфониета Братислава ”. От 2011 до 2013 Добройков е асистент-диригент на Boston Civic Symphony Orchestra (САЩ). Асистира и многочислени оперни, театрални и балетни продукции на Boston University, както и на University of North Carolina: School of the Arts.

Диригент на хора ще е Любомира Александрова.

Солисти в концерта ще бъдат Цветелина Василева, Виолета Радомирска, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров – надарени реализатори с интернационална кариера и многочислени участия в редица влиятелни интернационалните състезания и фестивали.

Да подадем ръка дружно на 3 април от 19:30 в зала „ България “!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „ Драган Цанков “ №4), на касата на „ Кантус Фирмус “ в зала „ България “ и онлайн на ticketsbg.com

Вход свободен за възпитаници от НМУ „ Л. Пипков “ и студенти от НМА „ Проф. П. Владигеров “, Департамент „ Музика “ към Нов български университет, Специалност „ Музика “ към СУ и АМТИИ – Пловдив, против ученическа или студентска карта!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР