Българското национално движение - ВМРО съобщава в писмо до медиите

...
Българското национално движение - ВМРО съобщава в писмо до медиите
Коментари Харесай

ВМРО: Гърми скандал, близък на Заеви преби българин в Струмица

Българското национално придвижване - Вътрешна македонска революционна организация оповестява в писмо до медиите за случай на пребит македонски българин от непосредствен на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев.

Ето какво пишат още воеводите:

"Каква е нормалната атмосфера по отношение на хората с българско схващане в днешна Република Северна Македония може да се види елементарно от един прелюбопитен правосъден епизод.

Съдът в Струмица неотдавна осъди локален за удари против различен локален. Наглед дребна кавга. „ Дребната “ детайлност обаче е, че тупаниците идват с крясъци „ Пи*ка ти майчина бугарска, престани да ги нападаш Заеви, тъй като ще те утепаме, или се изсели от Македония “. Цветистите думички са записани в присъдата на струмишкия съд и са пристигнали от устата на Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.



Кой е Георгиев – прочут с българските си усеща македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския темперамент на популацията там. Кой е Барабановски – прочут с близостта си до семейството Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като защита на брата на Зоран Заев.

Та такова е всекидневието на индивида с българско съзнание в днешна Македония. Ще присъдят на Митко Георгиев 150 евро поради юмруците. Но юмруците ще продължат. Някои ще губят работа, други ще бъдат заплашвани, трети – като Георгиев – ще бъдат бити. Ако беше преди половин век, щяха да изгубят и живота си. В Македония от десетилетия е елементарно да си всевъзможен, единствено не и българин.

През това време ръководената в този момент от въпросните Заеви Македония споделя за себе си като жертва на някакъв български тормоз. А тормозът е в напълно друга посока. И е от десетилетия. Първо беше от непознатите колонизатори в рамките на географска Македония. После от комунистическите им и всевъзможни други помагачи. А най-после политическите наследниците на тези помагачи - властта в Скопие.

Днешният скопски хайлайф обича своите насилници. А Зоран Заев има исторически късмет да покаже, че това може да се промени. Защото самият народ в Македония желае тази смяна. От Заев през днешния ден зависи какво ще избере. Дали свободата на самоопределението, за която самичък приказва тези дни. Или тупаниците по „ бугарите “. В Европейския съюз обаче тупаниците не са на респект.

Къде са в този момент тези, които плакаха и подлагаха на критика България, че не европейска и не зачитала ползите на Македония? Къде е Хелзинкският комитет, който сякаш се грижи за правата на хората? Защо не ги чуваме в този момент да кажат какво се случва с демокрацията и с правата на хората с българско съзнание в Македония?

В централата на Вътрешна македонска революционна организация постъпват доста сходни сигнали, описващи груби нарушавания на правата на жители на Република Северна Македония, които се усещат българи. Ние ще ги предоставим обществено както пред обществеността в България и страните от Европейски Съюз, по този начин и в РСМ. "

От Вътрешна македонска революционна организация пращат решението на съда в Струмица, което може да видите
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР