Българското мобилно приложение за обучение по чужди езици Worddio привлече

...
Българското мобилно приложение за обучение по чужди езици Worddio привлече
Коментари Харесай

Българското езиково приложение Worddio привлече нови инвестиции и създаде дружество в САЩ

Българското мобилно приложение за образование по непознати езици Worddio притегли нови български и задгранични вложители и сътвори сдружение в Съединени американски щати. Това е следващата позитивна стъпка в развиването на започващата компания, която през последните месеци усилва своите консуматори с бързи темпове и към този момент е измежду най-популярните приложения от своя вид в световен мащаб.
„ Поради спецификата на плана – той е мобилно приложение в областта на образованието, ориентирано към крайни консуматори, в началото се оказа много мъчно да намерим вложители в Източна Европа и още повече – в България. Това ни насочи към Съединени американски щати, където финансирането на стартъп планове е доста по-добре развито. Започнахме изследване на опциите да притеглим вложители там и се оказа, че за задачата би трябвало да записваме компания на място “ – споделя Иван Манев, създател на Worddio.
Новосъздаденото американско сдружение от своя страна придобива на 100% българската започваща компания и на процедура стартира да играе ролята на компания – майка. По този метод стартъпът се възползва от подобаващите за набиране на рисков капитал американски закони и условия. Той притегля финансирането през американската компания, която от своя страна влага този капитал в дъщерната си българска компания. От нея пък екипът продължава да прави целия бизнес, възползвайки се от достъпа до квалифицирани експерти у нас и положителните макроикономически условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР