Българското министерство на външните работи е отнело акредитацията на кореспондента

...
Българското министерство на външните работи е отнело акредитацията на кореспондента
Коментари Харесай

ДАНС погна руски журналист, той се скри в посолството



Българското министерство на външните работи е лишило акредитацията на кореспондента на в. " Российская газета " Александър Гацак, без да дава пояснения и го заплашва с екстрадиция, оплака се пресслужбата на вестника.

" Александър Гацак осведоми управлението на " Российская газета ", че в посолството на Русия в София е получено съобщение от българското Външно министерство за лишаване на акредитацията му и за екстрадиция. В същото време не са били оповестени аргументите за това решение ", се споделя в изказване на " Российская газета ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Според пресслужбата в края на септември Гацак е получил позвъняване на мобилния си телефон с искане да се яви в локалната миграционна работа. Докато е бил на път, дестинацията била изменена на българската Държавна организация за национална сигурност. По същото време стана известно за задържането в София на представител на Руската православна черква, който също в началото е бил свикан в миграционната работа, а по-късно депортиран от страната ", прецизират от ТАСС.

" А.А. Гацак е дошъл в съветското посолство в София и от този момент не е напускал територията му от съображения за сигурност. Оттогава той не е получавал никакви пояснения от българската страна ", написа още в изказването на " Российская газета ".

Междувременно говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова заплаши през днешния ден с ответни ограничения:  " Това е следващ противоправен ход на натовците против съветски публицисти, които те маниакално преследват.

Ще предприемем ответни ограничения ", написа тя в Телеграм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР