Българското мецосопрано Светлина Стоянова спечели първо място на конкурса Neue

...
Българското мецосопрано Светлина Стоянова спечели първо място на конкурса Neue
Коментари Харесай

Светлина Стоянова спечели първо място на конкурса Neue Stimmen“ в Гютерслох

Българското мецосопрано Светлина Стоянова завоюва първо място на състезанието „ Neue Stimmen “ ( " Нови гласове " ) в Гютерслох, Германия, заяви " Дневник ". Престижният конкурс, основан по концепция на Херберт декор Караян от немската медийна група " Бертелсман ", отсява стотици млади гении от целия свят и служи като трамплин в оперния свят.

В тазгодишната конкуренция са взели присъединяване 1430 души от 76 страни. От тях до финала на състезанието в събота вечер бяха позволени петима мъже и пет дами. Светлина Стоянова, която е почнала своята кариера като солист в Детския радиохор на БНР показа за " Хоризонт до обед ", че се е явила на състезанието болна и не е очаквала да премине първия тур.

Даже, до момента в който бях там, получих оферти от организации и от разнообразни оперни студия, оперни къщи. Продължавам да получавам всеки ден разнообразни имейли. Даже към този момент имам първото си предложение, аз го одобрих към този момент, да пея Керубино от " Сватбата на Фигаро " на Моцарт в Ница, във Франция. Заминавам през декември и ще имам 6 представления през януари и февруари.

Стоянова специализира оперно пеене в консерваторията в Глазгоу.  Миналата година тя завоюва трета премия на интернационалния оперен конкурс " Льо Гран при дьо л’опера " (Le Grand Prix de l`Opera) в Букурещ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР