Българското консулство в Истанбул публикува правила за влизане и пътуване

...
Българското консулство в Истанбул публикува правила за влизане и пътуване
Коментари Харесай

Нови изисквания при пътуване в Турция с лек автомобил

Българското консулство в Истанбул разгласява правила за влизане и пътешестване в Турция. 

При влизане на турска територия с лек автомобил, транспортното средство се записва на лидера и само той има право да го ръководи и изнесе от турска територия. Не се позволява преотстъпване или ръководство от друго лице, било то с пълномощие, даже записаният на влизане лидер да се намира в същото МПС. При инспекция от турските контролни органи и определяне на нарушаване на горното условие, автомобилът може да бъде арестуван и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното обитаемо място, след което върнат на лидера след възнаграждение на солидна санкция, оповестяват от консулството.

Българските жители, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напущат страната без да изнесат автомобила или да показват формален документ с уважителни аргументи, налагащи това.

От консулството припомнят на българските жители, пътуващи в Турция, че е тяхно обвързване да имат здравна застраховка, годна на турска територия.

Българските жители, посещаващи Република Турция за лекуване, следва да регистрират, че връзките им с лечебното заведение са от частно юридически темперамент и не могат да разчитат на консулско подпомагане при зародили разногласия от финансово или друго естество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР