Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати

...
Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати
Коментари Харесай

Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Българското комунистическо придвижване "Че Гевара " с ръководител Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на обучение Красимир Вълчев, в което го упреква в невиждана операция и машинация. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска инспектиране на показаните изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се учи времето от интервала сред 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският учител проф. Евелина Келбечева алармираха, че историята на комунизма в учебниците е показана преднамерено и манипулативно, а доста от зверствата на режима са спестени.

В резултат министър Красимир Вълчев изиска проверка на наличието.

Днес от придвижване "Че Гевара " и Съюзът на комунистите в България упорстват за обективното и независимо показване на социалистическата история в българските учебници.

Те стачкуват против "политическия напън и прочит при оценка на обстоятелствата, свързани с държавния социализъм от интервала 1944-1989г. ".

"Очернянето на социалистическата страна и на концепцията за комунизъм минава през деформиране на истината, минава през измисляне на „ истини “, единствено с цел да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в полза на наемните служащи ", написа в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт " желала да изтрие истината за положителното в епохата на българския социализъм.

В своето послание от Движението скачат и на хората, които алармираха обществеността за наличието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, желае българските деца да имат вяра в някаква лабораторно основана капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои ", уверени са комунистите.

По-надолу в текста се приказва за жестоко вмешателство върху науката и историята, за пошло безчинство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България ".

Комунистическо придвижване "Че Гевера " - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за заличаване на капиталистическата система и "изграждане на обективен комунистически обществено-политически строй ". В формалният си уебсайт те показват, че "политическата битка на проведените трудови колективи и работническата юноша е единственият път ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР