Българското издание Наръчникът на B Corp компаниите“ стана възможно благодарение

...
Българското издание Наръчникът на B Corp компаниите“ стана възможно благодарение
Коментари Харесай

„Девин“ дари 150 книги за устойчив бизнес на студентите по „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопански факултет


Българското издание „ Наръчникът на B Corp фирмите “ стана допустимо с помощта на DEVIN

 

„ Девин “ ЕАД подари 150 екземпляра от книгата „ Наръчникът на B Corp фирмите “ във връзка дипломирането на втория випуск, завършващ магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “ на Стопанския факултет на Софийски университет „ св. Климент Охридски “. Дарението е част от дълготрайното съдействие сред „ Девин “ и факултета.



Магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “ цели да приготви напълно ново направление експерти по стабилно развиване, корпоративна обществена отговорност и техните проявления за българската политика и администрация, промишленост и цивилен бранш. „ Наръчникът на B Corp фирмите “ би послужил за ентусиазъм на студентите в устойчивите практики, с цел да поемат по пътя на B Corp™ и да станат мотори на нововъведения в устойчивото и отговорно предприемачество.

„ Като най-прогресивен и одобрен интернационален стандарт B Corp™ основава условия за нов модел сдружения, които работят в социална изгода. Радвам се, че в Стопански факултет студентите учат този стандарт през образеца на „ Девин “ и други сертифицирани локални компании. Първото издание на Наръчника на български език ще им помогне да разпространяват полезностите и правилата, заложени в него, както всред своите чиновници, по този начин и по веригите за доставки към по-малките и местни сътрудници. Общността на B Corp™ пораства и приветствам „ Девин “ за подадената ръка и споделения опит към всяка новоприсъединяваща се компания “, разяснява доцент доктор Марина Стефанова , началник на магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно развиване “.

„ Издадохме български превод на „ Наръчникът на B Corp фирмите “, тъй като от ден на ден компании в България следват пътя на резистентен бизнес, който се трансформира в действие за положително “, уточни Петя Манастирска , управител „ Устойчиво развиване и качество “ на „ Девин “. „ В книгата младите експерти ще открият отговори на доста въпроси – освен каква е философията на B Corp™, само че и каква е изгодата от този вид корпорация за потребителите, обществото и служителите; по какъв начин даден бизнес може да оцени своето влияние върху екологията, общността, ръководството и по какъв начин да се приготви за идно узаконяване “, добави тя.

От 2022 година е измежду първите български компании, носители на влиятелния документ Benefit Corporation, който отличава бизнеси, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и с ангажимент за позитивно влияние върху обществото. Като член на общността B Corp™ „ Девин “ се ангажира с задачата да разпространява правилата ѝ по тази причина предприе превода и издаването на скъпия справочник.

 

B Corp™ (от Benefit Corporation – корпорация от полза) е интернационално придвижване, сплотяващо над 6 хиляди компании от целия свят, които споделят едни и същи полезности и работят дружно, с цел да оказват позитивно и значимо влияние върху света към тях. Сертифицираните B Corp™ компании са бизнеси от ново потомство, които балансират сред своята социална задача и облагите си. За да се снабди със документ B Corp™, дадена компания би трябвало да доближи извънредно високи стандарти за обществени и екологични действия. В същото време тя би трябвало да промени структурата си на ръководство, с цел да бъде виновна пред всички заинтригувани страни и да показва допустимо най-голяма бистрота.

 

===

 

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

 

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

 

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

 

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

 

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

 

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е измежду първите български компании, носители на влиятелния документ B Corp™, който отличава бизнеси, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР