Българското биоземеделие значително изостава от европейското и то не само

...
Българското биоземеделие значително изостава от европейското и то не само
Коментари Харесай

Намалява биопроизводството у нас, както и доверието на клиентите

Българското биоземеделие доста изостава от европейското и то освен във връзка с произвеждане, само че и на консумация на биохрани. Контролът е извънредно огромен, земеделските производители се отхвърлят и се вижда, че за 2 години площите с биопроизводство са намелели с близо 20%. 

" Изискванията са доста тежки, регламентът за биопроизводство е тежък, пътят за узаконяване е комплициран и равнищата на надзор са доста. Истината е, че може би, с цел да имаме същинска биохрана и с цел да знаят хората, че като купят нещо, то в действителност е био, контролът би трябвало да остане, само че да се усъвършенства ", разяснява предприемачът Ивайло Тодоров пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му доверието на потребителите в биохраните не нараства, защото те се сблъскват с погрешна или с малко информация. 

Според него в България има както качествени, по този начин и неточни производители и тези, които работят правилно, би трябвало да показват тези, които не го вършат. 

Гостът споделя, че доверието на потребителите в биохраните не нараства, защото те се сблъскват с погрешна или с малко информация. 

" Цените на биохраните неслучайно са по-високи, тъй като условията, които загатнах, са много и включват това да се употребяват избрани биологични торове и препарати, които са избрани за биопроизводство. Всички те са на органична основа и са доста по-скъпи ", добави Ивайло Тодоров.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР