Българско изобретение, което предлага решение на проблема с измирането на

...
Българско изобретение, което предлага решение на проблема с измирането на
Коментари Харесай

Българи с впечатляващо откритие за спасяването на пчелите

Българско откритие, което предлага решение на казуса с измирането на пчелите по цялата планета, доближи до финала на световно съревнование, което поддържа обещаващи обществени бизнеси по света. Сергей Петров ще показа българското откритие в международната конкуренция. Разработката е на младата българска компания Bee Smart Technologies, която ще показа родината в конкуренцията The Venture в Съединени американски щати. The Venture e международна платформа на Chivas Regal в поддръжка на реформаторски планове, които имат капацитет да подобрят живота и средата на всеки от нас.

 Българи с впечатляващо изобретение за спасяването на пчелите

Българският план ще бъде показан през юли в Ню Йорк от един от създателите – Сергей Петров, и ще се съревновава с още 28 плана за част от наградния фонд от 1 милион $. Младите български бизнесмени виждат спасението на пчелния тип в „ умни кошери ” с конфигурирани датчици. Благодарение на тях пчеларите имат непрекъснат надзор и наблюдаване над пчелите и могат да реагират бързо при пораждане на проблем.

На световно равнище софтуерната разработка разрешава събирането на информация за положението на кошерите в целия свят в единна база данни. Нейният разбор би бил извънредно потребен за намирането на решение за всеобщото измиране на пчелите.

А сполучливото решение на казуса с последователно изгубване на пчелни фамилии е от първостепенна значимост за човечеството. Голяма част от храната, която през днешния ден слагаме на трапезата си, зависи от опрашването на пчелите.

е.  Българи с впечатляващо изобретение за спасяването на пчелите

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР