Българският защитник Петко Христов коментира преминаването си от Специя във

...
Българският защитник Петко Христов коментира преминаването си от Специя във
Коментари Харесай

Петко Христов: Очаквах да играя много повече в Специя

Българският бранител Петко Христов разяснява прекосяването си от Специя във Венеция. Той приказва пред италианските медии и разкри какво го е подтикнало да предприеме тази крачка през януарския трансферен прозорец.

" Намерих дом в Тревизо, не открих нищо в Местре. Живея с моята другарка. Вписвам се доста добре в новия си тим, това беше значимо и когато спечелиш, всичко става по-лесно. Разбирателството с Лука Чепители и Карбони незабавно беше реализирано. Щастлив съм, че от първия мач, който играх, започнахме да играем мощно, което ни донесе две победи. Когато ми споделиха за Венеция, имах среща с шефа Антонели и той ме убеди да приема предлагането ", показа българинът.

" Никога не бях сменял тима си през януари, само че по този начин и не открих мястото си в Специя. Затова незабавно се замислих върху предлагането. Изиграх девет мача в Серия А, като чаках да играя доста повече. Срещу Рома Лука Готи (треньорът на Специя) ме извади от игра след края на първото полувреме и би трябвало да призная, че тази промяна ми оказа помощ да приема предлагането на Венеция ", добави той.

" Мога да кажа, че Венеция не би трябвало да е толкоз ниско в класирането. Отборът не заслужава да е в зоната на изпадащите. Има огромна разлика сред Серия Б и Серия А, само че би трябвало постоянно да излезеш на терена подготвен, с цел да имаш късмет да спечелиш. Нивото не разрешава разпръскване. Преговорите бяха доста бързи, помолих Матия Калдара и Итън Ампаду за малко информация

Българският футбол израсна доста през последните години. Лудогорец постоянно доближава до Лига Европа, а също и до Шампионска лига. Сега националния отбор на България има сръбски треньор, който извежда тима на чудесно равнище. От две години съм в националния тим, уповавам се да съумея да се класирам за идващото Европейско състезание ", показа бранителят относо задачите си с националния отбор.

" След последните две победи намерихме малко успокоение даже на тренировките. Работихме по-добре и тъй като тимът не е там, където би трябвало да бъде. Играем с всеки тим на равни начала, Венеция постоянно желае да излезе на терена, с цел да завоюва. В Беневенто имах доста нечовечен конфликт с конкурент. Имам строшен нос, а неговата глава също пострада съществено ", разяснява още Христов.

" Фиорентина ме купи, когато бях на 18, стигнах до Примаверата и по-късно стигнах до първия тим. Тогава Специя се появи и ме притегли, като изиграх 30 мача за година и половина. Христо Стоичков и Димитър Бербатов са моите идоли, само че в случай че би трябвало да предпочитам централен бранител това е Тиаго Силва. Венеция може да ме откупи, в случай че се класира в Серия А, в никакъв случай не се знае по какъв начин ще се развие шампионатът. Разликата в класирането не е огромна ", приключи той.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР