Българският войник, въпреки остарелите си въоръжение и техника, е по-добър

...
Българският войник, въпреки остарелите си въоръжение и техника, е по-добър
Коментари Харесай

Каракачанов: Нашият войник, въпреки остарелите въоръжение и техника, е по-добър от партньорите си

Българският боец, макар остарелите си въоръжение и техника, е по-добър от сътрудниците си. Мнението изрази министърът на защитата Красимир Каракачанов ден, откакто следи взаимни бойни дейности на формирования от България, Съединени американски щати, Гърция и Грузия. Според министъра обаче фактът, че бойците ни са по-добри не значи, че би трябвало да продължаваме в същия дух, оставяйки ги да работят на един гол възторг. Коментара Каракачанов направи откакто взе присъединяване в обичайна годишна среща на българските посланици, която се организира тази седмица в София.
 
" Правителството би трябвало да отдели нужния финансов запас за поддръжка и ремонт на съществуваща бойна техника, второ, за застраховане на материално-социалния статус за военнослужещите. А това, което би трябвало да направи Министерството на защитата и аз като министър, е всички тези пробойни, през които излишно изтичат средства, да бъдат запушени. Не може да продължава разсъждението, че в случай че ние сме дейни и осъществяваме повече доходи от ремонт на техника, от продажба на недвижими парцели, откакто средствата ще ги прибира Министерство на финансите, ние да сме незаинтересовани ", сподели Каракачанов.
 
" Какво от това, че тези средства ще отидат в националния бюджет? От същия този бюджет ние желаеме парите за заплати, парите за въоръжение, за ремонт на сградния фонд ", добави той.
 
" Видя се, че някои от нашите сътрудници са доста по-добре екипирани, облечени и въоръжени, само че пък се видя и друго - че българският боец, макар остарялото си въоръжение и техника, макар проблемите, които съществуват при снабдяването с храна и униформи, е по-добър, само че това не значи, че би трябвало да продължаваме по същия метод и да считаме, че единствено на един гол възторг тези хора би трябвало да бъдат оставени ", сподели още военният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР