Българският волейболист Матей Казийски и неговият клубен Тренто се класираха

...
Българският волейболист Матей Казийски и неговият клубен Тренто се класираха
Коментари Харесай

Матей Казийски и Тренто детронираха Сада Крузейро и ще играят финал на Светвното клубно първенство

Българският волейболист Матей Казийски и неговият клубен Тренто се класираха за финала на международното клубно състезание, откакто на полуфиналите отстраниха настоящия първенец - бразилския Сада Крузейро след триумф с 3:0 (25:13, 25:22, 25:17).

Италианският отбор напълно доминираше в срещата, като в първия гейм Казийски и компания рано-рано отвориха сериозна разлика в резултата и закономерно затвориха частта след 25:13.

Вторият гейм бе единственият, в който на процедура имаше някаква конспирация, откакто играчите на Сада Крузейро съумяха да стигнат до 17:17, само че след това Тренто наложи волята си и след 25:22 в своя изгода поведе с 2:0 гейма.

В третата част бразилците бяха равностойни до десетата точка, само че по-късно още веднъж италианците взеха нещата в свои ръце и след 25:17 в своя изгода си осигуриха първо класиране на край в шампионата от 2018 година насам.

Капитанът на Тренто Матей Казийски се регистрира с 9 точки за триумфа, а най-резултатен стана неговият съотборник Алесандро Микиелето, който наниза 16.

В разногласието за трофея Казийски и компания ще се изправят против добър познайник в лицето на Перуджа, който също надигра с 3:0 (25:19, 25:19, 25:17) бразилския Минас, с цел да оформи напълно италианския край в шампионата.

В исторически проект Тренто е най-успешният тим в шампионата със своите пет трофеи и три бронзови медала, като съставът в никакъв случай не е губил край на клубния Мондиал.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР