Българският волейболист Матей Казийски даде интервю за предаването на Арена

...
Българският волейболист Матей Казийски даде интервю за предаването на Арена
Коментари Харесай

Матей Казийски: Работата с деца е вдъхновение, но ми е все още рано за завръщане

Българският волейболист Матей Казийски даде изявление за предаването на " Арена спорт " по време на летния лагер за деца, в който той взе участие на плажа в Кранево.

37-годишният играч показа, че работата с децата му носи ентусиазъм, само че все пак не е подготвен към момента да се откаже от спорта и да се захване с треньорството.

" Децата сигурно са ентусиазъм, само че за завръщане ми е още рано. Искам да поиграя още малко. Имам контракт за идващия сезон, а по-късно ще забележим накъде ще ме задуха вятърът ", разяснява Казийски.

Капитанът на италианският Тренто разкри и какви страсти му доставя тази опция да играе с подрастващите български волейболисти.

" Този лагер за мен е значим, тъй като от една страна виждам по какъв начин се развива нашата академия, по какъв начин се развиват децата. От друга страна пък на тях им е забавно да се видят с мен, да поиграем. За децата, които са фенове на волейбола е доста значимо да се допрян до един професионален състезател. Страхотно е да си до децата. Те доставят необикновено задоволство. Виждаш по какъв начин едно малко семенце се трансформира в цвете за секунди и това е в действителност необикновено ", съобщи Матей.

Бившият български национал разяснява и дали измежду децата, които са част от неговия камп вижда гении.

" Има деца, които имат страхотни данни, само че е прекомерно рано да се каже. Ако имаше някой, който на тази възраст да каже кой е огромен гений и кой ще стане, щеше да е човек, който е направил невероятни неща в спорта. За страдание, това е доста мъчно. Всичко зависи от доста фактори и освен физически. Прави и здрави деца има доста ", показа българският волейболист.

Накрая посрещачът на Тренто разяснява спестовно представянето на българския народен тим през това лято в Лигата на нациите.

" Успях да изгледам единствено един мач, тъй че от един мач не мога да осъждам и по този въпрос нямам изключително прецизен коментар ", приключи сбито Казийски.

Цялото изявление с Матей Казийски вижте във видеото

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР