Българският волейболен първенец Хебър (Пазарджик) разтърси волейболна Европа, след като

...
Българският волейболен първенец Хебър (Пазарджик) разтърси волейболна Европа, след като
Коментари Харесай

Брадли Гънтър ще гони нови успехи с Хебър

Българският волейболен отличник Хебър (Пазарджик) раздруса волейболна Европа, откакто при дебюта си влезе в групите на Шампионската лига. Отборът в профил в последния кръг в квалификациите гръцкия гранд Олимпиакос, а преди този момент мина през испанския отличник Лас Палмас и беларуския Шахтьор Солигорск. Вече четвърти сезон в Хебър играе канадецът Брадли Гънтър, който има забележителен принос за триумфите. Диагоналът е роден през 1993 година и дойде в Хебър през 2018 година от полския Трефъл (Гданск).
Хебър е първият български тим, който ще играе в групите на Шампионската лига, минал през квалификации. България е имала и други участници в групите, само че в никакъв случай тим не е отстранил 3 съперника по пътя към групите.
" Постигнахме в действителност извънреден триумф да стигнем до групите на Шампионската лига. И не беше по никакъв начин елементарно. Всеки мач, който изиграхме, беше съществено предизвикателство. Вярвам, че това ни прави по-добри и ще имаме още сполучливи мачове в груповата фаза ", съобщи пред канадецът. Той е удовлетворен от престоя си в България и Пазарджик.
" Не бих могъл да желая нещо по-добро от това, което ми се случва сега. Всичко в клуба е на високо професионално равнище. Ръководството се грижи всичко да е както би трябвало, с цел да се усещаме добре и да печелим. Феновете са страхотни. Имам възприятието, че всеки може да ти помогне във всеки един миг, в случай че имаш потребност от нещо. Благодаря на всички, че са покрай нас и се надявам обстановката с Ковид да отмине, с цел да напълним залата още веднъж. България се отнася извънредно добре и гостоприемно към мен. Обичам да пътувам из страната. Планините са красиви, морето е ужасно през лятото. В цяла България има скрити скъпоценни камъни. Просто би трябвало време, с цел да види човек всичко. Наистина не знаех нищо за България преди да дойда тук. Най-странното нещо?! Ами за мен най-странното нещо в България са кафе автоматите. Аз съм огромен обожател на кафето, само че не мога да пия от тези машини…
В нашия тим имаме извънредно опитни волейболисти. Това може единствено да ни бъде от изгода, тъй като опитът е нещо доста значимо във значимите моменти. Така младите играчи съумяват да получат препоръки от опитните, от тези, които са изиграли десетки, стотици значими мачове в кариерата си. Всеки оставя егото си настрани и отвън залата, с цел да можем дружно да реализираме най-важните цели.
Първо си поставихме за цел да стигнем до груповата фаза. Направихме го. Сега би трябвало да си сложим нова цел, да преминем към идващия стадий, въпреки че в групата сме дружно с полския Ястржебски, белгийския Рьозеларе и немския Фридрихсхафен ", закани се Кънтър, който е роден в малко градче в Канада и родителите му не го спирали да се занимава с всеки спорт, който изискал да опитва. " Играх хокей, баскетбол, футбол, сноуборд, лека атлетика… В по-късните си тийнейджърски години се концентрирах върху волейбола и баскетбола. В един миг обаче се справях по-добре във волейбола и продължих с него в университета и в националния тим. Когато завършиш университет в Канада, няма професионална лига, тъй че най-хубавият вид е да си намериш тим в Европа. Така първо се озовах в Естония, по-късно една година в Полша и в този момент съм в Хебър! И не скърбя! ", приключи канадецът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР