Българският вложи 200 хил. евро в чешки стартъп - компанията

...
Българският вложи 200 хил. евро в чешки стартъп - компанията
Коментари Харесай

BrightCap инвестира 200 хил. евро в чешки стартъп, който следи сърцето

Българският вложи 200 хиляди евро в чешки стартъп - компанията за мониторинг на сърдечното здраве Kardi-AI. Паралелно с BrightCap и чешкият фонд DEPO Ventures е вложил 75 хиляди евро, а останалите 75 хиляди евро в договорката са набрани от физически лица. Това е първи капиталов рунд за разрастващата се Kardi-AI.

За да влага в компанията, от BrightCap Ventures са претендирали 50% от R&D активността на сдружението да се реализира в България.

" От 2011 година вземам участие в българския софтуерен пазар и до неотдавна бях съосновател и акционер в ", разяснява за " Капитал " Стивън Бърки, един от четиримата създатели на Kardi-AI. Идеята хрумва на основателите на здравния програмен продукт през август 2021 година " Работихме крепко през есента и зимата, с цел да определим дали може концепциите ни да бъдат осъществени. По платформата започнахме работа през ноември, като до момента сме вложили 60 хиляди евро. "
В ритъма на положителното здраве
Kardi-AI е програмен продукт за проучване на здравето на сърцето, който прави мониторинг на сърдечния темп, сходно на медицински холтер. Софтуерът може да се конфигурира в необятно публикуваните в комерсиалната мрежа измерители на пулс (от вида на така наречен фитнес гривни), като сега от Kardi-AI работят с кардио колана Polar H10.
Реклама
На мобилния телефон на потребителя се конфигурира приложението на Kardi-AI, което, ползвайки данните от монитора, разрешава на потребителите сами да наблюдават в действително време положението на сърдечното си здраве. " Сърдечният мониторинг е комфортен, елементарен за потребление и има дълъг живот на батерията ", разясняват още основателите му.
Кардио коланът и приложението Kardi-AI Източник: 1000balkan.com
Събраните данни се изпращат до облачните сървъри на Kardi-AI посредством мобилното приложение, където Artificial neural network (изкуствена невронна мрежа) чете получените стойности и алармира на потребителите за възможни проблеми. Към момента софтуерът е минал своя MVP (minimum-viable-product) и първите си тествания върху пациенти. От създателите на Kardi-AI декларират, че ще пуснат продукта си в магазина за приложения на iPhone и на Android устройствата на 27 юли 2022 година

Услугата ще се предлага с месечен абонамент. " Всичките ни абонаментни проекти включват безвъзмезден колан за мониторинг Polar H10. Цените варират сред 13 и 34 евро на месец според от определения от вас проект (3-, 6- или 12-месечен) ", разяснява още Стивън Бърки. Първоначалният пазар ще бъде в Чехия. След първата година екипът на Kardi-AI възнамерява да популяризира услугата и на други пазари, в това число и в България.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР