Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, информира

...
Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, информира
Коментари Харесай

Ще допускаме туристи с отрицателен PCR, ваксинация или документ за антитела

Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, осведоми вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети Националната астрономическа обсерватория в Рожен дружно с премиера и министри от кабинета.

Утре със заповед на министъра на туризма ще бъдат одобрени ограниченията, които ще важат за идния туристически сезон.

" Идеята е да открием малко по-рано сезона - от 1 май, което в изискванията на пандемия, ни дава опция наложително да съблюдаваме ограниченията на здравните управляващи ", съобщи Николова.

По думите ѝ предстоят Великденските и майски празници. Затова би трябвало да има една прогнозируемост за сектора, с цел да могат да се плануват съответните пакети, счита Николова.

Следващата седмица Европейският съюз се чака да реши във връзка с така наречен " цифров документ за ваксина ". Българското държавно управление поддържа тази позиция, добави Николова.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов посочи, че за туристите, които желаят да посетят България, ще бъдат обезпечени зелени коридори. Министър Ангелов уточни, че най-важното е присъединяване на страната ни в така наречен електронен зелен документ за пътешестване, който подсигурява всеки екскурзиант да има три опция – или да е имунизиран, или да е прекарал болестта и да има антитела или да показа негативен PCR тест.

„ Ние ще дадем тази опция на всички туристи и по този метод ще улесним напредването на всеки един, който желае да посети страната ни “, уточни още министърът на опазването на здравето.

От 1 май България ще открие новия туристическия сезон при съответно написани правила и ограничения в местата за настаняване и хранене, уточни министър председателят. „ Много е значимо туристическият отрасъл да се приготви още занапред за сезона, както и туристите да са осведомени при какви условия ще посещават страната ни “, акцентира Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР