Българският туристически съюз (БТС) е подготвил препоръки към управителите на

...
Българският туристически съюз (БТС) е подготвил препоръки към управителите на
Коментари Харесай

Туристическият съюз даде указания на хижарите как да приемат гости

Българският туристически съюз (БТС) е подготвил рекомендации към шефовете на туристически обекти в системата на Съюза за регистриране в регистъра " БТС - непорочност и сигурност ". От БТС припомнят на интернет страницата си, че влизането в обект на БТС в изискванията на COVID-19 е персонален избор и персонална отговорност на всеки.

Хижите действително са затворени за туристи от въвеждането на изключителното състояние след заповед на министъра на туризма. Тя ще отпадне на 13 май с анулацията на изключителното състояние.

Ако не е категорично несъмнено друго, шефът на хижата е виновното лице за " БТС - непорочност и сигурност ", което да ползва ограниченията, произлизащи от отраслови закони и заповеди на отраслови министри, рекомендациите на Националния действен щаб и вътрешните правила за гарантиране спазването на условията за непорочност и сигурност в хижите на БТС, показват от Съюза.

За всеки от обектите на БТС би трябвало да се опишат във Вътрешни правила за обекта ограничения, които да включват в отговорностите на отговорника за основаване на организация за ежедневна инспекция на телесната температура и за инспекция за респираторни признаци на служащите и чиновниците и да се увери, че тези, които са били контактни със наранени от Коронавирус -19 или са под интензивно съобщение (карантина) за престой в дома, или с наложена персонална карантина, не са на работа в обекта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР