Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем

...
Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем
Коментари Харесай

Вот на доверие за Ивайло Петев

Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа към този момент седем следващи мача без загуба, от които три победи, само че това не пречи на медиите в Румъния да се съмняват в бъдещето му отпред на тима. В последната среща от постоянния сезон Петев завоюва градското дерби с ФК У Крайова 1948 с 2:1, по президентът Михай Ротару беше запитан за позицията на Ивайло Петев.

Без да се замисли, предприемачът съобщи, че не може и дума да става българският треньор да напусне тима. Освен това, Петев беше определен и за треньор на кръга. Но тези обстоятелства очевидно не значат нищо.

" Не, не, не обмисляме промяна на Петев. Вече прекалих – с четвърти треньор сме този сезон. Негово беше решението да извади Крецу и би трябвало да признаем, че му се получи. Целият тим заслужава поздравления ", сподели Михай Ротару в " Digi Sport Special ", разяснявайки мача с ФК У Крайова 1948.

Освен Ивайло Петев, от март 2023-а до момента на техническата пейка бяха още Еуген Нягое, Лауренциу Регекампф и Корнелиу Папура. Амбициите на Университатя бяха за шампионска купа, само че очевидно капацитетът на отбора на този стадий не разрешава да се мисли за сходно нещо.

В същото телевизионно шоу постът на Петев разясниха някогашният рефер на ФИФА Константин Зота и президентът на Борда на шефовете на ФКСБ Михай Стойка. Зота е безапелационен, че само успеха в неделя е избавила поста на българина. Слухове за уволнението на Петев вървяха и след равенството 2:2 при гостуването на Ботошани в средата на февруари.

" Ако беше изгубил (в неделя с c У Крайова 1948 - б.р) ви подсигурявам, че това щеше да бъде последният му мач ", съобщи Зота. И той, и Михай Стоика разясниха, че незнанието на румънски език продължава да бъде преграда в общуването със личните играчи, само че и с пресата. От своя страна българският треньор е сюрпризиран, че голяма част от футболистите не знаят британски език.

Първото полувреме беше неприятно за нас, допуснахме няколко неточности и при една от тях ни вкараха гол. Но през второто полувреме коригирахме някои неща. Имахме и други благоприятни условия за гол, само че не успяхме. Тези мачове би трябвало да се завоюват. Мисля, че заслужихме трите точки. Няма да разгадавам какво сме говорили в съблекалнята, само че считам в този момент бях пределно явен и имаше резултат, изясни от своя страна някогашният народен треньор на България и на Босна и Херцеговина.

В плейофите в Румъния тимовете започват с точков актив, който е на половина на извоювания в постоянния сезон. В групата за купата Университатя стартира като посетител на ЧФР Клуж на 16-и март (събота).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР