Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем

...
Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем
Коментари Харесай

Отново сменят Петев в Румъния, шефът отрича

Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа към този момент седем следващи мача без загуба, от които три победи, само че това не пречи на медиите в Румъния да се съмняват в бъдещето му отпред на тима.

В последната среща от постоянния сезон Петев завоюва градското дерби с ФК У Крайова 1948 с 2:1, по президентът Михай Ротару беше запитан за позицията на Ивайло Петев. Без да се замисли, предприемачът съобщи, че не може и дума да става българският треньор да напусне тима. Освен това, Петев беше определен и за треньор на кръга. Но тези обстоятелства очевидно не значат нищо.

" Не, не, не обмисляме промяна на Петев. Вече прекалих - с четвърти треньор сме този сезон. Негово беше решението да извади Крецу и би трябвало да признаем, че му се получи. Целият тим заслужава поздравления ", сподели Михай Ротару в " Digi Sport Special ", разяснявайки мача с ФК У Крайова 1948.

Освен Ивайло Петев, от март 2023-а до момента на техническата пейка бяха още Еуген Нягое, Лауренциу Регекампф и Корнелиу Папура. Амбициите на Университатя бяха за шампионска купа, само че очевидно капацитетът на отбора на този стадий не разрешава да се мисли за сходно нещо.

В същото телевизионно шоу постът на Петев разясниха някогашният рефер на ФИФА Константин Зота и президентът на Борда на шефовете на ФКСБ Михай Стойка. Зота е безапелационен, че само успеха в неделя е избавила поста на българина. Слухове за уволнението на Петев вървяха и след равенството 2:2 при гостуването на Ботошани в средата на февруари.

" Ако беше изгубил (в неделя с c У Крайова 1948 - б.р) ви подсигурявам, че това щеше да бъде последният му мач ", съобщи Зота. И той, и Михай Стоика разясниха, че незнанието на румънски език продължава да бъде преграда в общуването със личните играчи, само че и с пресата. От своя страна българският треньор е сюрпризиран, че голяма част от футболистите не знаят британски език.

Първото полувреме беше неприятно за нас, допуснахме няколко неточности и при една от тях ни вкараха гол. Но през второто полувреме коригирахме някои неща. Имахме и други благоприятни условия за гол, само че не успяхме. Тези мачове би трябвало да се завоюват. Мисля, че заслужихме трите точки. Няма да разгадавам какво сме говорили в съблекалнята, само че считам в този момент бях пределно явен и имаше резултат, изясни от своя страна някогашният народен треньор на България и на Босна и Херцеговина.

В плейофите в Румъния тимовете започват с точков актив, който е на половина на извоювания в постоянния сезон. В групата за купата Университатя стартира като посетител на ЧФР Клуж на 16-и март (събота).
 След среща с президента: Петев остава отпред на Университатя (Крайова)
След среща с президента: Петев остава отпред на Университатя (Крайова)

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР