Българският тенисист Васко Младенов, който бе заварен от военните действия

...
Българският тенисист Васко Младенов, който бе заварен от военните действия
Коментари Харесай

Наш тенисист, успял да избяга от кошмара в Украйна, със смразяващ разказ за евакуирането си

Българският тенисист Васко Младенов, който бе заварен от военните дейности в Киев, наред e съумял да се изтегля и със съдействието на българското посолство в Украйна и спешния щаб на Министерство на външните работи, е към този момент в България.

“Спряхме да заредим на бензиностанция, когато напълно покрай нас се чу страховит тропот от пукотевица. Не знам какво беше - ракета или танк, само че ни се размина. Искам особено да благодаря на водачите на рейсовете, които са страхотни експерти и направиха всичко допустимо да се приберем наред. Но към момента не знам къде се намирам”, разяснява Младенов след повече от 50 часа пътешестване от украинската столица дотук.



Той и доста други българи прекараха 4 дни в хотел против нашето посолство и нямаха никаква опция да излизат. Васил описа, че времето му минава главно във фитнеса.

Връщането на сънародниците ни в България малко се забави поради комендантския час в Киев и възбраната за овакантяване на града.



"Изстрели, боязън, война, убежища, бомби и ракети. Останахме сплотени дружно и се добрахме до дома. Благодаря на държавното управление на България, на щаба по Евакуацията и на Посолството ни за помощта.
Благодаря на ВСЕКИ ОТ Върховен административен съд, който ми пишеше и ме поддържаше. На всеки, без изключение. Шофьорите ни заслужават медали ", написа Васил след завръщането си.

Васил е обвързван с Украйна, тъй като половината от рода му е от тази страна. След като престана да взе участие в шампионати, той работеше в Киев като треньор. Тенисистът е прочут от дълго време със пристрастеността си към музиката и записва песни (хип-хоп) на български и съветски, който също приказва като майчин. Преди време даже взе участие в риалити формат, писа Lupa.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР