Българският тенисист Григор Димитров се изправя срещу младия австралийски талант

...
Българският тенисист Григор Димитров се изправя срещу младия австралийски талант
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Чудесен Григор е само на сет от 1/4-финалите

Българският тенисист Григор Димитров се изправя против младия австралийски гений Алекс де Минор в осминафинален конфликт в мъжкия шампионат на сингъл от Откритото състезание на Съединени американски щати. Двубоят сред двамата дава начало на тяхното съревнование, а спечелилият ще се изправи против траялия напред от конфликта Роджър Федерер – Давид Гофен.

Резултатът на този стадий е 2:0 сета за Димитров. Пробив в 12-ия гейм на първата част разреши на Гришо да поведе в резултата. Във втория сет Димитров отново имаше потребност от един пробив, който пристигна още в 4-ия гейм.

Проследете развоя на срещата сред Димитров и Де Минор с GONG.BG!

------

Трети сет:

1:2 - Де Минор извади шанс и се измъкна от сложна обстановка. Австралиецът поведе с 40:0, само че с няколко сечени бекхенда Григор разклати неговата убеденост. Непредизвиканите неточности докараха нещата до дюс, но младокът се измъкна с впечатляващ ас.

1:1 - Де Минор завоюва първата точка в гейма, а по-късно стигна и до позиция 30:30 след втората двойна неточност на Григор в срещата. В идващите две разигравания обаче си пролича надалеч по-голямат зрялост в играта на българина. Прибързаните решения на австралиеца го накараха очевидно да съжалява за пропуснатия късмет.

0:1 - Де Минор започва с гейм на нула, ред е на Григор да сервира.

Втори сет - 6:3

6:3 - Сет за Григор Димитров! Българинът беше съдбоносен и доста съсредоточен в отиграванията си. Форхендът създаде няколко впечатляващи точки, а сервисът работеше по конец и след следващата неточност на Де Минор сетът към този момент в историята.

5:3 - Де Минор направи нужното на този стадий, остави Григор да сервира за сета.

5:2 - Страхотно! Григор обърна хода на гейма от 0:30. В първите мигове от гейма първият сервис по никакъв начин не вървеше и Димитров беше изправен пред много компликации. Все отново с положителни комбинации от форхенд и с няколко положителни начални удара българинът отбрани задатъка си.

4:2 - Де Минор завоюва подаването си, само че от съвсем обречена позиция Григор стигна до дюс. Някои дребни грешки в играта на нашенеца не му разрешиха да направи освен това.

4:1 - Впечатляващ Григор затвърди пробива с гейм на нула. Единствено в последната точка Де Минор имаше самодейността и хвана българина в крачка с контрапие, но топката излезе в навън.

3:1 - Пробив за Григор! Играта на Де Минор в този гейм беше на приливи и отливи. Австралиецът редуваше впечатляващи точки с фрапиращи неточности, като следващата - при воле до самата мрежа - даде точка за пробив пред хасковлията. Българинът игра хитро и взе значим задатък.

2:1 - С малко повече старания, само че и с много повече убеденост. Геймовете при начален удар за Григор протичат с малко повече разигравания, но несъмнено сега българинът диктува събитията. За финалната точка той добре привика Де Минор на мрежата и по-късно приключи с рутинно воле.

1:1 - Комфортен гейм за Де Минор. Австралиецът хубаво размина Димитров на мрежата, а след това провокира две негови неточности. Хасковлията впечатли с точка от бекхенд ретур, но за друго не получи късмет.

1:0 - Григор имаше известни компликации с началния удар, но стартира да взима превес в дългите разигравания. Грешките се промъкват в играта на Де Минор, който действително загуби гейма поради тях.

Първи сет - 7:5

7:5 - Пробив и сет за Григор! Събитията потеглиха с лесни две точки за Де Минор, но Димитров показва подготвеност да се бори до край. С вълнуваща замяна на удари край мрежата той изравни за 30:30, а по-късно стигна и до точка за пробив. Българинът се задоволи просто да връща топката в полето на младока, който се пречупи и позволи непредизвикана неточност при опит за форхенд по противоположния диагонал.

6:5 - Димитров беше впечатляващ. Геймът стартира с доста дълго разиграване, в хода на което и двамата съумяха да изненадат съперника си с сполучливо върнати топки от сложни позиции. Гришо обаче взе точката с виртуозна къса топка. Това му вдъхна убеденост за по-нататък, а Де Минор позволи няколко нетипични неточности и също загуби на нула.

5:5 - Eкспресен сервис гейм за Де Минор, Григор не помириса точка.

5:4 - Отново сложен гейм за Григор, който въпреки всичко не позволи точка за пробив. Защитната игра на Де Минор бе на висота, само че пък негова неточност сложи Григор на гейм от спечелването на сета.

4:4 - Де Минор още веднъж е много по-убедителен, когато има началния удар на свое разположение. Григор завоюва единствено една точка.

4:3 - Гришо още веднъж напред, като този път се измъкна от рискова обстановка. Две следващи непредизвикани неточности го изправиха пред тестване 0:30. Първият сервис проработи в точния момент, за го отърве от по-сериозни неприятности.

3:3 - Първи гейм на нула в мача, той е в интерес на сервиращия Де Минор.

3:2 - Солиден отговор на Гришо. Българинът сподели положителни комбинации и не разреши на Де Минор да има думата.

2:2 - Много бърз сервис гейм за австралиеца. Де Минор даде единствено една точка на Димитров.

2:1 - Измъкване от страна на Григор, който трябваше да избавя първата точка за пробив в срещата. Две неточности разрешиха на Де Минор до докара събитията до 40:40. Австралиецът показва доста мощна отбрана, която му завоюва и първият брейкбол в срещата. След общо три равенства двамата се отдръпнаха на къса отмора при задатък за Григор.

1:1 - Де Минор завоюва сервиса си на собствен ред единствено че не му беше по никакъв начин елементарно. Григор с прекрасен минаващ удар от бекхенд докара нещата до тъждество, като 20-годишният австралиец се постара и не му даде късмет за пробив.

1:0 - Григор печели първият гейм в мача. Българинът стартира добре с два аса - вторият от които на втори сервис - само че по-късно Де Минор се върна за 30:30. Австралиецът обаче по този начин и не получи късмет за освен това.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР