Българският тенисист Александър Лазаров сътвори истински подвиг, след като спаси

...
Българският тенисист Александър Лазаров сътвори истински подвиг, след като спаси
Коментари Харесай

Лазаров постигна страхотна победа на Sofia Open

Българският тенисист Александър Лазаров сътвори същински героизъм, откакто избави два мачбола, преди да победи мощния италианец Лука Вани със 7-6(6), 3-6, 7-5 в мач от втория кръг на квалификациите на Sofia Open.
По този метод Лазаров се класира за главната скица на шампионата, където се причислява към Адриан Андреев и Димитър Кузманов.
След като през вчерашния ден 21-годишният Лазаров сподели темперамент, с цел да победи различен умел тенисист - Лукаш Лацко със 7-6(5), 6-2, през днешния ден вицешампионът на България от Държавното състезание в зала подвигна на крайници феновете в " Арена Армеец ", откакто надви над Вани в страхотна борба.
33-годишният италианец стартира по-уверено и проби при започване на първата част, само че Лазаров съумя да навакса изоставането и да вкара сета в тайбрек, в който се наложи с 8-6, макар бомбените сервиси на противника.
Във втората част българинът изглеждаше изтощен и допускаше повече неточности, като позволи два пробив и противникът му вкара мача в решителен трети сет.
В него обстановката не изглеждаше добре за Алекс, който още веднъж позволи ранен пробив, само че по сходство на първата част съумя да го върне и да поведе с 4-3. Последва нов пробив в интерес на Вани, който сервираше за мача при 5-4 и имаше два следващи мачбола, само че Лазарова съумя да ги отрази, след което да върне пробива.
Това въодушеви българския тенисист и той взе още веднъж подаването на противника си, с цел да стигне до впечатляващ триумф над 154-ия в света италианец след два часа и 7 минути игра. По този метод Лазаров откри място в главната скица на София Оупън, където ще забележим общо трима българи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР